REUTERS/Vahram Baghdasaryan
REUTERS/Vahram Baghdasaryan

U potrazi za izbornikom: Kuntz na čelo Elfa, a Turci dovode Talijana na Pampas?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 11:57

Novo štivo - kako su reprezentacije tražile izbornike...

I njemačka i turska reprezentacija u potrazi su za novim izbornicima, a među kandidatima se spominju razna imena. Doduše, Turci još nisu službeno objavili razlaz sa Stefanom Kuntzom, ali sve naslućuje na to nakon poraza od 4-2 od Japana u reprezentativnoj pauzi, unatoč tome što su drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Euro 2024.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kicker, recimo, piše da je upravo bivši njemački izbornik do 21 godine - Stefan Kuntz - dobra alternativa za DFB da zamijeni Hansija Flicka na mjestu izbornika Njemačke i to baš na toj tursko-njemačkoj relaciji. Ako DFB ne može potpisati ni Juliana Nagelsmanna ni Louisa van Gaala kao zamjenu za Flicka, Kuntz se smatra jeftinijom alternativom. Kuntz je upoznat s nekim od igrača koji su integrirani u seniorsku njemačku momčad jer su igrači poput Floriana Wirtza i Nico Schlotterbecka bili ključni dijelovi Kuntzove momčadi koja je osvojila Europsko prvenstvo do 21 godine 2021.

Dodaju i kako su neke druge europske zemlje unaprijedile bivše izbornike U21 reprezentacija u A momčad. Engleska je promovirala Garetha Southgatea i stigla do polufinala Svjetskog prvenstva i finala Eura, dok je Španjolska imenovala Luisa de la Fuentea nakon Svjetskog prvenstva koji je osvojio Ligu nacija.

Prema nepotvrđenim informacijama, Turski nogometni savez postigao je dogovor s talijanskim trenerom Vincenzom Montellom, koji je prošle sezone vodio Adana Demirspor, da preuzme ulogu novog izbornika turske reprezentacije. Montella, koji je vodio Adana Demirspor dvije sezone, ostvario je 38 pobjeda, 17 remija i 21 poraz u 76 susreta, održavajući prosjek od 1,72 bodova po utakmici.

Čini se dosta jednostavan završetak za ove dvije potrage, no, ostaje tek pričekati službene objave dogovora.

Prema DHA, ime Joachima Löwa pojavljuje se među mogućim kandidatima za nasljednika Kuntza u Turskoj. Bivši, dugogodišnji njemački izbornik (od srpnja 2006. do 30. lipnja 2021.) u sezoni 1998./99. trenirao je Fenerbahce i s istanbulskim je klubom osvojio Kup, no naslov mu je izmakao, a drugi angažman s Adanasporom trajao je nešto više od dva mjeseca (od 20. prosinca 2000. do ožujka 2001.) prije nego što je Löw dao ostavku u klubu koji je bio u opasnosti od ispadanja.

Uz Löwa, kao kandidat se navodi i Abdullah Avci koji je vodio Trabzonspor do naslova prvaka, ali je podnio ostavku u ožujku.

Ne bi nas iznenadilo da na kraju budu neka druga imena u igri. Transfermarkt i dalje drži Nagelsmanna kao najvjerojatnijeg novog izbornika Njemačke, dok se na listi slobodnih trenera nalaze i druga dobro poznata imena poput Franka Lamparda, Grahama Pottera, Olea Gunnara Solskjaera, Antonia Contea, Julena Lopeteguia, Zinedina Zidana i sličnih. Cijelu listu slobodnih trenera možete pogledati OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaStefan KuntzVincenzo Montella

Ostale Vijesti