Arsenal produljio s Luizom, posudio jednog i otkupio dvojicu igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.20. | 10:05

Topnici su produljili suradnju s četvoricom igrača.

33-godišnji Brazilac, iza kojeg je sve samo ne dobra sezona u Arsenalu, u klub je stigao u ljeto 2019. godine za 8,70 milijuna eura iz Chelseaja. Njegove predstave, kao ni velike većine Topnika ove sezone, nisu na zadovoljavajućoj razini, ali usprkos svemu čelnici kluba odlučili su s njim produljiti ugovor pa će tako Luiz biti dio kluba još najmanje do kraja sljedeće sezone.

Očekivano, ovaj potez uprave kluba navijači Arsenala dočekali su „na nož“. Naime, u posljednjoj utakmici Topnika protiv Manchester Cityja (3:0), Luiz je bio direktni krivac za prvi pogodak na utakmici kada je Sterling pored njega zabio prvi pogodak na utakmici, da bi na samom startu drugog poluvremena Luiz zaradio izravni crveni karton nakon što je srušio Mahreza u izglednoj poziciji za postizanjem pogotka nakon čega je Kevin De Bruyne bio siguran s bijele točke. Na taj način Brazilac je svoju momčad ostavio praktički bez ikakve šanse da u nastavku stignu do preokreta, ali usprkos svemu uprava kluba vjeruje kako je on igrač kakvog Arteta treba u svojoj svlačionici pa je tako jučer u kasnim satima potpisao novi ugovor s klubom.

Osim Luiza, Arsenal je produljio suradnju s još trojicom igrača. Riječ je o Cedricu Soaresu, Pablo Mariju i Daniju Ceballosu. Potonji od trojice navedenih produljio je ugovor do kraja aktualne sezone, dok su Soares i Mari službeno otkupljeni te su sada i službeno igrači Arsenala.

Iako su uoči sezone imali velika očekivanja, Topnici neće dugo pamtiti ovu sezonu. Naime, nakon 28. odigranih kola Arsenal se nalazi na skromnom 10. mjestu sa svega 37 osvojenih bodova. 6. mjesto, ono koje dogodine vodi u Europu i na kojem se trenutno nalazi Wolverhampton, bježi im pet bodova, ali ukoliko se nešto drastično ne promijeni u njihovoj igri, teško je očekivati da će do njega doći.

Za kraj dodajemo kako Arsenal svoju sljedeću utakmicu igra sutra protiv Southamptona, a Arteta na raspolaganju neće imati Bernda Lena (koljeno), Lucasa Torreiru (zglob), Pabla Marija (zglob) i Caluma Chambersa (koljeno).

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiPablo MariDani CeballosCedric SoaresDavid Luiz

Ostale Vijesti