NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL

U Osijeku je proveo 10 godina, igrao za mlađe uzraste reprezentacije, a sad ide u 4. njemačku ligu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 13.09.21. | 09:16

U 1. HNL debitirao je prije četiri godine u gostujućoj pobjedi u Splitu.

Filip Lišnić novi je igrač njemačkog niželigaša Berliner AK-a. 22-godišnji branič u klub stiže kao slobodan igrač nakon što je prethodne dvije sezone igrao za SF Lotte u kojeg je u ljeto 2019. godine stigao iz druge momčadi Osijeka.

Lišnić je izdanak Osijekove škole nogometa, u klubu je proveo čak 10 godina, a za prvu momčad je upisao tek jedan nastup u posljednjoj utakmici sezone 16/17. kad su Bijelo-plavi slavili protiv RNK Splita minimalnim rezultatom (Knežević 90').

Jednu polusezonu proveo je na posudbi u Dugopolju, igrao je i za drugu momčad Osijeka, a sa samo 20 godina odlučio se na pomalo nesvakidašnji potez kad je prihvatio poziv iz 4. njemačke lige.Lišnić je igrao standardno u Lotteu, pokrivao je nekoliko različitih pozicija, a postigao je i četiri pogotka.

Što se tiče reprezentacije, Lišnić je, izuzev U-21 vrste, igrao za sve mlađe kategorije. Skupio je ukupno 16 nastupa, s tim da je igrao za U-16, U-17, U-18, U-19 i U-20 izabrane vrste.

Posljednji Hrvat koji je igrao za Berliner AK bio je Marc Brašnić, danas igrač Durena, koji je klupske boje branio u sezoni 19/20.


Tagovi

Njemačka 3. ligaNjemačkaOsijekOsijek IIFilip Lišnić

Ostale Vijesti