REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

U najbolju momčad Eura upali Maguire i Lukaku, izostavljeni Chiellini i Schick

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 14:37

Nije bilo mjesta ni za Kanea ni Shawa

UEFA je odabrala i na svojim stranicama objavila popis najbolje jedanaestorice s proteklog Eura.

Očekivano, najviše je Talijana, njih čak pet, no nema – kapetana. Gdje je nestao Giorgio Chiellini? Umjesto njega, Leonardu Bonucciju društvo u obrani pravi engleski stoper Harry Maguire. Mnogi se ne bi složili s izostavljanjem 36-godišnjeg lidera Italije, koji je bio jedna od ključnih figura Azzurra na turniru. Od ostalih su Talijana na listi završili Gianluigi Donnarumma, Leonardo Spinazzola, Jorginho i Federico Chiesa.

Uz Maguiera su od Engleza mjesto u početnoj postavi dobili Kyle Walker i Raheem Sterling. Nema, recimo, Lukea Shawa, koji je momčad Garetha Southgate u finalu doveo u vodstvo, ili pak kapetana Harryja Kanea, strijelca prvog jedanaesterca u raspucavanju protiv Talijana.

Pierre-Emile Hojbjerg i Pedri preostali su veznjaci u sastavu. Španjolski wunderkind, podsjećamo, dobio je nagradu za najboljeg mladog igrača Eura, dok su Danci dogurali do polufinala, pa ni Hojbjergova ulaznica nije neopravdana.

Jedino preostalo ime je Romelu Lukaku. Iako su Belgijci dogurali tek do četvrtfinala, robusni napadač postigao je četiri pogotka, tri od četiri Rusima i Fincima, a posljednji Italiji s bijele točke. Mnogi bi se složili da je mjesto ovdje zaslužio jedan od dva najbolja strijelca prvenstva. Dakle, Ronaldo ili Schick, koji su postigli po pet pogodaka.

Neki će se sa sastavom složiti, neki neće, no spomenimo kako su ga birala imena poput Estebana Cambiassa, Fabia Capella, Cosmina Contre, Aitora Karanke, Robbieja Keanea, Davida Moyesa i drugih…



Tagovi

Euro 2020Euro 2021EURO

Ostale Vijesti