Germanijak privatna arhiva
Germanijak privatna arhiva

U Leipzigu su odlučni: Tko želi bivšeg dinamovca mora izdvojiti 80 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 12:56

Od tog transfera bi uvelike profitirali i Plavi koji imaju pravo na postotak od sljedeće prodaje.

Iz njemačke dolaze vijesti kako je Barceloni jasno i glasno dano do znanja da ukoliko žele u svoje redove dovesti Danija Olma moraju pripremiti ni centa manje od 80 milijuna eura!

Španjolski reprezentativac koji je nogometno stasao u Zagrebu je okosnica RB Leipziga. Igra sjajno, tržišna vrijednost mu raste, a postao je i standardni reprezentativac. Nije ni čudo da se u svakom prijelaznom roku uz njegovo ime povezuju brojni velikani, ali Dani je zasad ne javlja na svaki poziv. Njegov status u klubu je fenomenalan, igra redovito, kontinuirano napreduje i od njega se u skorijoj budućnosti očekuje još jedan veliki transfer. Nedavno je njegov otac snimljen pred Etihadom pa tako nije nemoguće da se neka priča već sad krenula kuhati…

No, ako ga City kojim slučajem uistinu želi, oni u toj utrci nisu sami. Prethodno se pisalo o Real Madridu, ali posljednje se najviše spominje Barcelona, Danijev bivši klub iz kojeg je došao u Dinamo. I ptice na grani znaju da slika klupskih financija i nije baš najurednija, klub u velikim minusima te se mora napraviti kompletna rekonstrukcija poslovanja kluba. Sve ono što se radilo prethodnih godina nije bilo dobro, a to se vidi i po minusima koje je Barcelona prijavila na kraju godine.

Usprkos svemu iz kluba su svjesni da im je potrebno još 'dva do tri' igrača kako bi opet postali megasila. Klinci poput Gavija, Pedrija, Nice, Fatija, Baldea, Abdea, Garcije i Torresa u stanju su pokoriti nogometni svijet, ali Xaviju trebaju još 'dva do tri igrača' kako bi cijelu priču zaokružio. Pričalo se o Brozoviću, ali Barcelona je navodno isto tako zainteresirana i za Olma.

Interes je jedno, a realna želja da ga klub potpiše nešto sasvim drugo. RB Leipzig je stabilan klub, ne moraju prodavati svoje najbolje igrače ispod cijene kako bi opstali, a posljednje informacije iz Njemačke su takve da je za Olma postavljena granica ispod koje ga ne planiraju pustiti – 80 milijuna eura.

Dinamu pripada 20 posto od profita od sljedeće prodaje. Hipotetski, da se Olmo proda za 80 milijuna eura, a da su Plavi na njemu zaradili 30 milijuna eura (transfer + bonusi), onda se gleda 20 posto od 50 milijuna eura, što bi u tom slučaju bilo 10 milijuna eura. Dakle, u slučaju da bi se transfer od 80 milijuna eura realizirao ovog ljeta, Dinamo bi na Olmu zaradio ukupno oko 40 milijuna eura!

Da se Barcelona oporavi i da pošalju ponudu za Danija Olma kakva bi zadovoljila čelnike RB Leipziga nije nešto za što navijaju samo navijači ponajvećeg kluba na svijetu, već i svi dinamovci. Barcelona kupuje, RB Leipzig prodaje, a u Dinamu trljaju ruke...



Tagovi

Dani OlmoRB LeipzigBundesligaBarcelonaDinamo Zagrebnogometni transferitransfertransferi

Ostale Vijesti