XINHUA/PIXSELL
XINHUA/PIXSELL

U izbornika 'vjeruju': Indijci nude Igoru Štimcu novi ugovor, ali zna što će ga koštati eventualnog otkaza

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 09:20

Indijski novinari pitaju se čime je bivši hrvatski izbornik zaslužio ovako malo poštovanja…

Bivši hrvatski izbornik, Igor Štimac, ostaje na klupi Indije. Zasad…

Iako mu važeći ugovor ističe za manje od 10 dana, Štimac će uskoro dobiti novi ugovor, javljaju indijski mediji. Ali, isti neće biti dugog vijeka, već će njegov dugoročniji ostanak u Indiji determinirati uspjeh na Azijskom kupu.

Od svibnja 2019. godine 55-godišnjak ima izborničku funkciju u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Iako je Indija igrala po principu toplo-hladno, sjajnim izvedbama posljednje vrijeme te plasmanom na Azijski kup njegove su dionice naglo narasle. U 28 nastupa na klupi Indije Štimac je upisao devet pobjeda, isto toliko remija i 10 poraza, a u prošloj godini osvojio je i prvenstvo Južne Azije.

Inače, u Indijskom nogometnom savezu apetiti ključnih ljudi naglo su se povećali pa tako pred Štimcu objasnili da će uz novi ugovor dobiti i neka očekivanja koja, ako ne budu ispunjenja, mora biti spreman na otkaz. U AIFF-u su procijenili da Indija mora dogurati do četvrtfinala Azijskog kupa, a ako to ne ostvari, bivši hrvatski izbornik postat će i bivši indijski izbornik.

„Izvršni odbor reprezentacije odlučilo je produljiti ugovor Igoru Štimcu do Azijskog kupa. Naš cilj je biti u osam najboljih reprezentacija na natjecanju. Ako to ostvarimo, ugovor našeg izbornika će se automatski produljiti i za sljedeće natjecanje“, rekao je Shaji Prabhakaran, glavni tajnik indijskog nogometnog saveza.

Igor Štimac sigurno nije pretjerano oduševljen ovakvom vrstom 'povjerenja', ali se i dalje nije oglasio službenim komentarom. Indijski novinari pitaju se je li Štimac zaslužio ovakav manjak poštovanja, na što je Prabhakaran kratko dodao:

„Ne želimo ga sada smetati, on mora biti fokusiran samo na momčad. Kad se vrati, onda ćemo pričati.“

Indijska nogometna reprezentacija uskoro odlazi u Vijetnam gdje će odigrati dvije utakmice. Prvo ih očekuje ogled protiv Singapura (24. rujna, 14.00 sati), a zatim i protiv domaćina (27. rujna, 14.00 sati). (I.A.S.)



Tagovi

Igor ŠtimacIndijaindijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti