Foto: NK Lokomotiva
Foto: NK Lokomotiva

U HNL-u je skupio šest nastupa, Benfica ga je dvaput kupovala, a sada ide u Olympiacos

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 16:50

U novom klubu igrat će s Hrvatom, a potpisat će trogodišnji ugovor.

Portugalac Chiquinho netko je čije ime pamete samo najzagriženiji obožavatelji domaćeg nogometa. Ovaj polivalentni veznjak, koji je uvjerljivo najveći trag u svojoj karijeri ostavio u dresu Benfice, ovog bi siječnja trebao napustiti portugalskog velikana i karijeru nastaviti u Olympiacosu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Chiquinho je odigrao šest utakmica u HNL-u. Dogodilo se to u drugom dijelu sezone 16./17., a tada je na sebi nosio dres Lokomotive. Točno 200 minuta trčao je HNL travnjacima, a onda je, nakon pola godine, iz Lokomotive, koja ga je prethodno dovela iz Leixõesa za 200 tisuća eura, preselio u Coimbru gdje je prvo bio pola godine na posudbi, da bi ga onda portugalski klub otkupio za 150 tisuća eura.

Dobrim igrama je zaradio transfer u Benficu koja ga je u ljeto 2018. kupila za 600 tisuća eura, ali onda u njegovom životu kreće pravi ‘show’. Chiquinho je, dakle, 2.srpnja kompletirao transfer u Benficu da bi onda tri tjedna kasnije – i to kao slobodan igrač – prešao u Moreirense. Tamo je proveo godinu dana, opet je igrao dobro pa se tako opet za njegove usluge zainteresirala Benfica. Samo što ga drugi nisu platili 600 tisuća eura, već 5.2 milijuna eura! Da je malo čudno, aposlutno je, ali sve je bilo prema zakonu. Vjerojatno…

U Benfici je tako bio od ljeta 2019., s tim da je u međuvremenu dvaput odlazio na polugodišnje posudbe, prvo u Bragu, a potom i u turski Giresunspor. U prvom dijelu ove sezone imao je rotacijsku ulogu, no svjedno je skupio 17 nastupa. Iako ga je Schmidt imao u svojim planovima, Chiquinho je htio igrati standardno pa je tako prihvatio poziv Olympiacosa koji ove zime traži pojačanja u svim linijama kako bi se uključili u borbu za vrh. Oni za liderom grčkog prvenstva, PAOK-om, trenutno zaostaju šest bodova, a od Chiquinha se očekuje da odmah postane glavni kreator najtrofejnije grčke momčadi.

Chiquinho bi s novim klubom, gdje će igrati s Hrvatom Ivanom Brnićem, trebao potpisati trogodišnji ugovor, a kako bi pola godine ranije od isteka ugovora ‘ukrali’ Benfici, Olympiacos će za njega platiti milijun eura odštete.

Službeno predstavljanje Portugalca u novom klubu očekuje se do kraja tjedna. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ChiquinhoBenficaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.Olympiacos

Ostale Vijesti