Rob Gray/USA Today Sports
Rob Gray/USA Today Sports

U HNL-u je bio destruktor, a sad zabija više od Higuaina i Nanija: Kreilach opet za pobjedu! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 10:53

Njegova je momčad slavila minimalnim rezultatom, a Vukovarac je ponio epitet igrača utakmice.

Bivši kapetan Rijeke i miljenik Armade, Damir Kreilach, u SAD-u proživljava svoju drugu mladost. 32-godišnji veznjak, koji je u matičnom klubu igrao na poziciji zadnjeg veznog, došao je do svojeg 10. pogotka sezone u ogledu protiv Seattle Soundersa. Njegov Real Salt Lake je u konačnici slavio minimalnim rezultatom, a njega je u 48. minuti postavio Damir Kreilach.

Otkako je stigao u Real Salt Lake u veljači 2018. godine, Kreilachu je ovo bio 41. pogodak u 117. nastupu za klub. Fenomenalne su to brojke za nekoga tko je veći dio svoje karijere proveo na poziciji defenzivnog veznjaka, da bi tek u posljednjih nekoliko godina igrao bliže suparničkom golu. Prema svemu onome što Kreilach pokazuje, prava je šteta što tu poziciju nije igrao i ranije.

U karijeri je promijenio svega tri kluba, i u sva tri je postao – ikona navijača. Dok je bio igrač Union Berlina, Kreilach je zajedno s Armadom došao proslaviti naslov prvaka Rijeke na Maksimiru. U Unionu mu to nisu zamjerili, dapače, za sve ono što je pokazivao u njihovom dresu navijači su mu se odlučili tako da su podigli ogroman transparent na Westfalenu. Malo je igrača koji se mogu pohvaliti s nečim sličnim…

Kreilach je bio U-19 i U-21 reprezentativac, ali nastup za A selekciju nikad nije dočekao. Najstariji debitant u Vatrenima je Goran Jurić (34 godine, 1 mjesec i 25 dana) pa tako možda nije kasno ni da Kreilach na sebe opet dobije priliku odjenuti kockasti dres. Svojim igrama, baš kao i ponašanjem van terena, to je po mnogima zaslužio.

Real Salt Lake je peta momčad u Zapadnoj konferenciji nakon 25 odigranih kola. Ispred su samo Sporting KC, Seattle, Colorado i LA Galaxy, a zanimljivo je kako je je Kreilach ove sezone zabio više pogodaka od igrača kao što su Gonzalo Higuain i Nani.

S Real Salt Lakeom je ugovorno vezan do 1. siječnja 2023. godine, a budući da je i prije odlaska u MLS bio blizu povratka u Rijeku, nije nemoguće da Armada ponovno dobije priliku gledati svojeg miljenika s brojem 17 na leđima u bijelom dresu.


Tagovi

Damir KreilachMLSReal Salt LakeSeattleSeattle Sounders

Ostale Vijesti