U Hajduku nije dobio pravu šansu, danas ga žele Sporting i Benfica

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.01.19. | 08:33

Još jedna loša procjena na Poljudu.

U portugalskoj ligi dosta je igrača iz Hrvatske, a o nekima od njih već se piše o superlativima, kao što su Filip Krovinović, Nikola Jambor ili Josip Vuković. Upravo je ovaj potonji  izabran za igrača utakmice u dvoboji Maritima i Portimonensea, čime je okrunio sjajna izdanja u dosadašnjem dijelu sezone. 

Sada, kao dodatna potvrda njegovih igara, portugalski O Jogo donosi informaciju kako su za njegove usluge zainteresirani velikani Sporting i Benfica. Ne navodi se iznos koji je u igri, ali sama činjenica kako postoji interes ovakvih klubova, dovoljno govori o njegovim izdanjima u prvenstvu. 

Vuković je izdanak omladinske škole Hajduka, iz kojeg s 19 godina odlazi u Dugopolje. Tri godine kasnije, Hajduk ga vraća u svoje redove, ali opet tu nije bilo previše sreće i mladi zadnji vezni je bio primoran napustiti Poljud i sreću potražiti u Istri. Kasnije je imao epizode u Splitu, Vitezu i Olimpiku iz Donjecka, prije nego se prošlog ljeta skrasio u Maritimu.

U portugalskom je prvoligašu na početku bio u drugoj momčadi, a kada je krajem listopada uskočio u prvi sastav, iz njega više nije izlazio i sada je standardan član udarne postave Maritima. Tko zna, možda ga uskoro vidimo u jačem klubu, dok bi se u Hajduku trebali zapitati zašto ne daju adekvatnu priliku igračima iz vlastitog bazena. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Josip Vuković

Ostale Vijesti