Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

U Goricu je stigao iz Spartak Moskve, pola godine proveo je u Finskoj, a sad iz Solina odlazi u Uzbekistan

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.02.23. | 19:10

U prvom dijelu sezone bio je jedan od najboljih igrača drugoplasirane momčadi 1. NL.

Solin i uzbekistanski prvoligaš PFC Surkhon Termiz postigli su dogovor o transferu 24-godišnjeg Liberijca Sylvanusa Nimelyja koji je posljednjih godinu dana uspješno nosio dres kluba s Jadra. Nimely je već otputovao u Uzbekistan i potpisao ugovor sa svojim novim klubom, a želja mu je kao povremenom reprezentativcu Liberije povratkom u prvoligaški nogomet nametnuti se izborniku pred predstojeći Afrički kup nacija, javlja Dalmatinski nogomet.

Nimely je karijeru započeo u Spartaku iz Moskve, tamo je uglavnom igrao za drugu momčad, da bi onda u zimskom prijelaznom roku u sezoni 20./21. stigao u Goricu. U Turopolju se zadržao svega pola godine, a jedini pogodak za Tauruse postigao je Hajduku u Hrvatskom nogometnom kupu kad je Gorica rezultatom 3:0 izborila plasman u polufinale spomenutog natjecanja.

Kratko se okušao u finskom Ilvesu, a nešto manje od godinu dana bio je član Solina. U prvom dijelu sezone bio je jedan od najboljih igrača trenutno drugoplasirane momčadi 1. NL, postigao je četiri pogotka i za jednog asistirao, a dobrim igrama zaradio je transfer u Uzbekistan.



Tagovi

Sylvanus NimelySolin

Ostale Vijesti