U Dinamo stižu čak četiri nova igrača!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.08.16. | 14:36

Čini se kako će na Maksimiru do kraja ovog mjeseca biti popriličan broj odlazaka, ali i dolazaka.

Marko Rog će po svemu sudeći u završnici ovog mjeseca završiti u Napoliju, turski mediji raspisali su se da je El Arbi Soudani već dogovorio osobne uvjete sa Trabzonsporom, a slovenski da Petar Stojanović ima jaku ponudu i da bi i on vrlo brzo mogao napustiti Maksimir.

Dogode li se svi ovi odlasci, Dinamu će definitivno trebati pojačanja. Jer, kako god završio uzvrat u Salzburgu, hrvatski prvak imat će pred sobom europsku jesen. Naime, ulaskom u play-off osiguran je nastup u Europskoj ligi.

Iz tog razloga Zlatko Kranjčar i čelnici Dinama razmišljaju o potencijalnim novim licima. Za početak, mogli bi posegnuti u Lokomotivu, i to za čak trojicom igrača. Tamo je najzanimljiviji 20-godišnji Ivan Fiolić koji u dresu Lokosa potvrđuje izniman potencijal, a može osim ofenzivnog veznog pokriti i krilne pozicije.

Modri razmišljaju i o 22-godišnjem Dini Periću. On je stoper koji je prošao Dinamovu školu, no onda je imao problema s ozljedama. Sada je ulovio kontinuitet igara i nameće se kao potencijalno rješenje za obrambenu širinu, tim više što se nije završila ona priča o Schildenfeldu i Panathinaikosu.

Pomalo iznenađujuće, Dinamo bi mogao posegnuti i za iskusnim vratarom Danijelom Zagorcem. On je početkom ljeta „poskrivečki“ došao među Modre, a odmah po potpisu ugovora proslijeđen je Lokomotivi. Sada se pojavila ideja da bi ga se ekspresno vratilo, jer Eduarda žele klubovi iz domovine, a navodno i Antonio Conte kao rezervu u Chelseaju.

Četvrto ime je ono Jakoba Jantschera. Taj austrijski reprezentativac iz švicarskog Luzerna prije koji tjedan se počeo dovoditi u kontekst s Dinamom. Jako se sviđa Kranjčaru, iako ne dijele svi isto mišljenje s trenerom, pišu Sportske novosti.

Jantscher je iskusan i polivalentan igrač, iskoristiv na oba krila, ali i bekovskim pozicijama. Može igrati i ofenzivnog veznog, pa čak i kao centralni veznjak. A sudeći prema njegovim riječima, i dalje je moguće da osvane u plavom dresu.

„Istina je da postoje vrlo ozbiljni kontakti s Dinamom“, priznao je Jantscher neki dan austrijskim novinarima:

„Igrao sam i zabijao u Europskoj ligi, bio sam na Europskom prvenstvu, sad mi je najveća želja i moj idući cilj zaigrati u Ligi prvaka.“

Čak i da Dinamo ispadne od Salzburga, inače Jantscherova bivšeg kluba, nije nemoguće da on stigne u Zagreb. Dinamo je i bez LP puno ugledniji klub od njegova Luzerna, a i može mu ponuditi daleko bolji ugovor i perspektivu...

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebIvan FiolićDino PerićDanijel ZagoracJakob Jantscher

Ostale Vijesti