Gianluca Ricci / ipa-agency.net/IPA
Gianluca Ricci / ipa-agency.net/IPA

U danu u kojem se očekuje 'comunicado oficial' iz Dinama i Hajduka, najviše se priča o mogućem transferu Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 30.08.23. | 13:07

Talijani otkrivaju nove detalje te dodaju – sve je na igraču!

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca sve je bliži potpisu za Rijeku. Dogovora još uvijek nema, ali mogućnost da se 28-godišnjak vrati u HNL je svakim novim danom sve veća. S Rijekom je, više – manje, sve dogovorio. Trebaju se još malo 'popeglati' detalji, ali oko onog najvažnijeg (primanja, duljina ugovora...) je navodno sve usuglašeno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, nije taj posao baš tako jednostavan. Odnosno, da bi se dogodio taj potpis, papir ili dva bi trebali parafirati i ljudi iz Juventusa. Pjaca, prema talijanskim medijima, u ovom trenutku radi na raskidu ugovora sa Starom damom. A to nikada nije jednostavno. Ako nekadašnji hrvatski reprezentativac uspije dobiti slobodne papire uz preduvjet da bude zadovoljan 'otpremninom', onda ne bi bilo nikakvo iznenađenje da uskoro stigne na Rujevicu. Talijani pišu kako mu je Rijeka spremila trogodišnji ugovor, a potpuno je jasno da bi eventualnim dolaskom postao najplaćeniji igrač riječke svlačionice. Što, dakako, i zaslužuje biti.

Pjaca nije rekao svoju posljednju riječ u nogometu. Ozljede su prema njemu bile nemilosrdne, ali u posljednje tri sezone je skupio 76 utakmica u Serie A (od ukupnih 109) što sugerira da je njegovo zdravstveno stanje sada ipak bolje. Ono što mu nedostaje je kontinuitet igara i samopouzdanje, a Rijeka se pokazala kao mjesto gdje su mnogi sjajni igrači revitalizirali svoje karijere. Pjaca bi po dolasku definitivno postao prvo ime momčadi, a od njega bi jako puno mogli naučiti Pašalić, Janković, Fruk, Ivanović... Sve redom igrači u kojima čuči ogroman potencijal. Iako je u ovom trenutku fokus Željka Sopića stavljen samo na Lille, u uredima se punom parom radi na tome da se ovaj posao zgotovi prije nego se u priču uključe i neki drugi klubovi koji imaju veće financijske mogućnosti od Rijeke.

Ali novac, sasvim sigurno, neće presuditi u odluci Marka Pjace. Jer, da mu je do novca, onda bi ostao u Torinu pa onda nakon godinu dana kao slobodan igrač potražio novi angažman. Jasno je da Rijeka ne može Pjaci financijski ni izbliza ponuditi ono što ima u Juventusu, ali mu zato može ponuditi ulogu lidera momčadi. I sigurnog startera.

Josip Drmić i Mario Gavranović su najbolji primjeri Marku Pjaci zašto je Rijeka za njega idealna sredina. Klub ima kvalitetnu povijest rada i 'vraćanja u život' igrača koji su u nekim trenucima svoje karijere zapeli u probleme s ozljedama, a budući da se ista stvar dogodila i njemu te da nije spreman još uvijek reći 'toliko od mene, hvala i doviđenja', sve sugerira da je Rijeka za nekadašnjeg Vatrenog – jackpot. Naglasit ćemo još jednom, možda ne financijski, ali zato u svakom drugom pogledu da. Od kvalitete života, blizine rodnog mu Zagreba, podrške navijača i predsjednika… Marko će u Rijeci dobiti sve što može poželjeti.

Naravno, postoje igrači kojima to nije bilo dovoljno, ali Marko ima veliku radu etiku, pravi je profesionalac te zna da mora napraviti svojevrsni korak unazad kako bi onda s vremenom napravio dva unaprijed. U ovom trenutku mediji i navijači nemaju nijednu drugu opciju nego da se sjednu i pričekaju. Prvo, dakle, raskid s Juventusom, a onda i potpis za Rijeku. Ali, polako, u prijelaznom roku se u roku od par sati natjera nekoga da napravi U zavoj. Nije ništa gotovo dok sva dokumentacija nije potpisana. Ide se u tom smjeru, ali ipak treba biti maksimalno oprezan… (I.A.S.)



Tagovi

Marko PjacaJuventusHNK RijekaRijekaHNLHrvatska nogometna ligaGermanijak transferinogometni transferi

Ostale Vijesti