REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

U četiri godine od vrha do dna: Bio je lider Španjolske na SP-u u Rusiji, a sad je dobio otkaz u klubu u kojeg je stigao ljetos

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.12.22. | 14:19

Prije 10 godina dobio je nagradu Golden Boy, a kao sljedeća destinacije spominju se Wolvesi ili MLS.

Stigla je službena potvrda onoga što španjolski mediji pišu već tjednima – Sevilla je raskinula ugovor s 30-godišnjim veznjakom Iscom nakon samo 19 utakmica odigranih za klub.

Bivši član Real Madrida ljetos je, kao slobodan igrač, prešao u Sevillu gdje je trebao biti jedan od nositelja momčadi, ali po dolasku Jorgea Sampaolija njegova se uloga prilično promijenila te je na obostrano zadovoljstvo dogovoren rastanak.

Iako je riječ o produktu Škole nogometa Valencije, Isco za prvu momčad Šišmiša nikad nije zaigrao te je igračko ime izgradio u Malagi. Nakon samo dvije godine, njegove je kvalitete prepoznao Kraljevski klub koji 2013. godine tada aktualnog Golden Boya dovodi za 30 milijuna eura. Tog istog ljeta Real Madrid je prodao Mesuta Özila Arsenalu za 47 milijuna eura te se na Isca gledalo kao njegovog zamjenika.

S Realom je osvojio sve što je mogao osvojiti. Nikada nije bio centralna figura, ali je uvijek bio među 15 igrača koji su najzaslužniji za sve trofeje koji su osvojeni u narednih devet godina. Za Kraljevsku momčad skupio je 353 nastupa, 53 pogotka i 56 asistencija, a najbolje partije pružao je u sezonama 16./17. i 17./18.

Isco je trebao biti lider Seville u ovoj sezoni, ali budući da su Andalužani na skromnom 18. mjestu nakon prvog dijela sezone sa samo 11 osvojenih bodova u 14 kola, odluka je donesena da bi bilo najbolje da svako krene svojim putem. Zasad nema nikakvih konkretnih koraka, ali stani mediji javljaju kako je 30-godišnji ofenzivni veznjak trenutno na pola puta između engleskog Wolverhamptona i nekoliko klubova iz MLS-a, od kojih prednjače Inter Miami i LAFC.

Podsjetimo, prije četiri godine na SP-u u Rusiji, Isco je bio jedan od glavnih igrača Furije, ali nakon tog turnira je za reprezentaciju svoje zemlje skupio svega šest nastupa. Dvaput je igrao protiv Vatrenih, jednom je poentirao (6:0), a jednom asistirao (2:3), a protiv reprezentacije BiH je jedini put bio kapetan svoje zemlje te je u tom prijateljskom ogledu 2018. postigao jedini pogodak na utakmici.

Ako će se kojim slučajem odlučiti za odlazak u Premier ligu, tamo će se za mjesto u momčadi boriti s ove sezone sjajnim Podenceom. Inače, mogućnost njegovo prelaska u Wolvese svakim danom raste, a mnogi ističu da bi ključ njegovog dolaska trebao biti Julen Lopetegui koji je nedavno preuzeo momčad od Brune Lagea i pod čijim je vodstvom (u dva različita kluba, ali i reprezentaciji) Isco skupio 52 nastupa, 23 pogotka i 10 asistencija.




Tagovi

IscoSevillaPremier ligaWolverhamptonnogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti