Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

U 1.HNL ima 50 nastupa za tri različita kluba, a sad odlazi u Shakhter

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.02.21. | 09:04

Posljednjih šest godina zarađivao je igrajući u Kazahstanu

33-godišnji centralni branič Ivan Graf novi je igrač kazahstanskog Shakhter Karagandija, potvrdili su iz novog mu kluba na službenim stranicama.

Stasiti stoper u 1. HNL branio je boje tri različita kluba – Lučkog, Zagreba i Istre 1961 – a od veljače 2015. godine igra u Kazahstanu gdje je upravo potpisao za svoj treći klub.

Prvo je godinu dana igrao za Irtysh, zatim naredne četiri godine za Kaysar, a od prije nekoliko dana priključio se klubu za kojeg su svojevremeno igrali Nikola Pokrivač, Ivan Pešić, Mateo Mužek i današnji napadač Osijeka Mihret Topčagić.

Inače, Graf je u 1.HNL skupio točno 50 nastupa, a njegov novi klub široj hrvatskoj javnosti poznat je po tome što su u sezoni 14/15. u kvalifikacijama za Europsku ligu ispali od splitskog Hajduka ukupnim rezultatom 5:4. Splićani su u prvoj utakmici na Poljudu slavili s uvjerljivih 3:0 (Sušić, Maglica, Gotal), da bi onda u uzvratu Shakhter umalo kreirao senzaciju pobijedivši rezultatom 4:2.

Graf je u 1.HNL postigao tek jedan pogodak, a dogodilo se to u kolovozu 2013. godine kad je Istra 1961 slavila na gostovanju u Gradskom vrtu rezultatom 1:3. Zanimljivo, 33-godišnjak je na toj utakmici bio jedan od dva centralna braniča momčadi iz Pule, a društvo mu je u posljednjoj liniji pravio Fausto Budicin.


Tagovi

Ivan GrafIstra 1961LučkoNK ZagrebKazahstan

Ostale Vijesti