Tužni podaci za Jurčevića - Mario Cvitanović je bio uspješniji od njega

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 09:49

Dinamo će ipak vjerojatno do naslova.

Nikola Jurčević je doveden u Dinamo kako bi mirno priveo sezonu kraju osvajanjem dvostruke krune, ali 51-godišnji trener se nije proslavio u ova dva mjeseca koliko je na Maksimiru. Činjenica je da su 'Modri' i dalje glavni favoriti za osvajanje naslova prvaka te da u finalu Kupa igraju protiv Hajduka, ali igra i rezultati ne daju za pravo čelnicima Dinama da budu zadovoljni onim što Jurčević radi s ovom momčadi. Dapače, bivši trener Mario Cvitanović je u ovoj sezoni bio uspješniji od svojeg nasljednika.

Cvitanović je s klupe Dinama morao otići nakon što je izgubio od Lokomotive s 4:1. Bila je to kulminacija loših igara 'Modrih' na početku drugog dijela prvenstva, a prije toga su izgubili od Hajduka i Rijeke. No, ti porazi se Dinamo 'mogu dogoditi', a onaj od 'Lokosa' je bio neshvatljiv pa da Cvitanović morao napustiti klupu.

U tom trenutku Dinamo je imao 46 bodova nakon 25 utakmica, odnosno 61,33% mogućih bodova. Jurčević je u svojim prvim utakmicama upisao dobre rezultate, pobjeda protiv Rudeša, pa remi protiv Intera, slavlje protiv Rijeke u Kupu te dvije gostujuće pobjede u prvenstvu – kod Istre i Cibalije. U tih pet utakmica Dinamo nije primio gol, a onda je uslijedio pad.

Dinamo je u Maksimiru izgubio od Osijeka, a prvenstvo je vjerojatno osvojio pobjedom na Poljudu. No, uslijedili su novi kiksevi – prvo poraz od Rijeke na domaćem terenu pa onda ovaj jučerašnji remi u Koprivnici. Sve u svemu 14 osvojenih bodova u 8 prvenstvenih utakmica što donosi prosjek od 58,33% bodova.

No, i dalje je Dinamo u dobroj poziciji. Rijeka zaostaje 7, a Hajduk danas ima priliku doći na 'minus 5'. Do kraja prvenstva su tek tri kola, a Dinamo ima prilično lagan raspored u kojem ne mora putovati iz Zagreba – prvo idu gostovanja kod Lokomotive i Rudeša, a u zadnjem kolu na Maksimiru dočekuje Inter.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nikola JurčevićMario Cvitanović

Ostale Vijesti