Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Turski velikani na ljeto žele Hajdukovog dragulja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 17:07

Nedavno je debitirao za prvu momčad

Prošlo kolo HNL-a Hajduk je slavio protiv Šibenika na Poljudu s 1:0. Bila je to utakmica u kojoj se u pravom svijetlu prikazala Hajdukova mladost. Mario Vušković bio je asistent za Marina Ljubičića koji je u svojoj prvoj utakmici na Poljudu zabio gol. Osim njih, na terenu smo mogli vidjeti i krilnog napadača Stipu Biuka.

Ljubičić i Biuk dominirali su juniorskom ligom, a Marin je i najbolji strijelac lige s 22 zgoditka u kojoj su mladi hajdukovci prvi na ljestvici.

Interes za mladim igračima Hajduka uvijek postoji, a sada se u turskim medijima pojavila informacija o zanimanju Galatasaraya i Trabzonspora za Stipu Biuka.



Biuk je debitirao za Hajduk u utakmici Hrvatskog kupa protiv Zagreba kada je ušao u 76. minuti umjesto Jaira. Paolo Tramezzani ga je u igru ponovno ubacio u porazu od Gorice u četvrtfinalu Kupa, a veću minutažu dobio je u posljednjem kolu HNL-a protiv Šibenika kada je odigrao 76. minuta

Turski klubovi prate Biuka već neko vrijeme i želja im je dovesti ga već na ljeto. 18-godišnjak je ove zime potpisao profesionalni ugovor s Hajdukom do 2026. pa time pregovaračka pozicija Bilih je u povoljnoj situaciji.

Kada pogledamo budućnost hrvatskog nogometa nije uopće loša. Iz te generacije ističu se četiri imena, a osim tri spomenuta hajdukovca tu je i stoper Dinama, budući RB Leipziga, Joško Gvardiol koji je dobio priznanje za Top 50 talenata svijeta po izboru Goal.coma. Valja spomenuti i talentiranog Luku Sučića, 18-godišnjeg veznjaka Salzburga koji je, nažalost, otpao s Biščanovog popisa za Euro mladih zbog ozljede.


Ostale Vijesti