Turci otkrili karte za Euro, izbornik Terim na udaru: "Ovo je sramotno"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.16. | 11:44

Na Fatiha Terima su posebno bijesni iz Konyaspora, najugodnijeg iznenađenja ove sezone u turskom prvenstvu.

Turski izbornik Fatih Terim objavio je širi popis igrača koji konkuriraju za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Na spisku kojeg čini 31 ime nalazi se nekoliko iznenađenja.

Na popisu prvog suparnika Hrvatske u skupini D tako se našao Emre Mor, „tursko čudo od djeteta“. Riječ je o 18-godišnjaku rođenom u Danskoj koji je igrao za tamošnje mlađe selekcije, da bi ove godine debitirao za U-21 reprezentaciju Turske. Mor je krilo i sve češće nastupa za svoj Nordsjaelland.

Priliku je dobio i Mevlut Erdinc, iskusni napadač koji iza sebe baš i nema briljantnu sezonu. Za Hannover i na posudbi u Guingampu zabio je tek četiri pogotka i mnogi su uvjereni kako neće preživjeti rezanje popisa na konačna 23 imena.

Svakako najveće iznenađenje je pak Gokhan Tore koji će, ako se nađe na konačnoj listi putnika, propustiti prve dvije utakmice protiv Hrvatske i Španjolske zbog suspenzije koju je zaradio u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

Inače, na popisu nema primjerice Kerima Freija, krilnog napadača koji je imao dobru sezonu u novom turskom prvaku Bešiktašu. A oštre strelice prema Terimu stižu iz Konyaspora, najugodnijeg iznenađenja turskog prvenstva. Ljudi iz trećeplasiranog sastava lige nikako se ne mogu pomiriti s odlukom izbornika da ne pozove niti jednog njihovog igrača.

„Pobijedili smo Bešiktaš i u drugom dijelu prvenstva bili najuspješnija momčad lige. Čestitam Terminu na sjajnom izboru“, ironično je kazao direktor Konyaspora Aykut Kocaman, a onda poručio:

„Poštujem njegovu odluku, ali ovo je sramotno.“

ŠIRI POPIS TURSKE ZA EURO:

Vratari: Ali Şaşal Vural (Eskişehirspor), Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir)

Braniči: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Aziz (Bursaspor), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Vezni: Emre Mor (Nordsjælland), Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan Şen (Fenerbahçe), Yasin Öztekin (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Alper Potuk (Fenerbahçe), Arda Turan (Barcelona), Olcay Şahan (Beşiktaş)

Napadači: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Guingamp), Yunus Mallı (Mainz) 


Tagovi

Turska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016Fatih Terim

Ostale Vijesti