Gustaf Nilsson REUTERS/Yves Herman
Gustaf Nilsson REUTERS/Yves Herman

Turci našli krivce za Fenerov 'slom': Kriva je jedna grupa igrača, a najviše njihov vođa!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 11:00

Iako je Dominik Livaković skrivio odlučujući jedanaesterac, kritike turskih medija uprte su prema sasvim drugoj adresi

Fenerbahce je odigrao 2-2 protiv Sivasspora, zaostaje četiri boda za Galatasarayjem i sve je dalje od naslova prvaka. Sivasspor je do remija došao u sudačkoj nadoknadi, nakon što je Dominik Livaković skrivio kazneni udarac. Međutim, iako bi tim potezom trebao ispasti tragičar, Turci nisu krivicu za Fenerov slom bacili na njegova leđa. Livaković je neki dan branio sjajno protiv Olympiacosa, obranio dva udarca s bijele točke u raspucavanju, sad jest skrivio 'penal', ali Feneru bliski mediji opet 'rigaju vatru' na suđenje, na rekaciju VAR-a i uspoređuju taj kazneni udarac s onim iz polufinala SP-a u Kataru, kad je, po mnogima prestrogo i neopravdano, dosuđen jedanaesterac za Argentinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki turski mediji, ipak, spominju Livakovića u kontekstu krivnje za Fenerovu trubulentnu sezonu i posrtaj u prvenstvu. Naime, istaknuli su jednu njegovu izjavu po dolasku u klub i od toga napravili glavni uzrok svega što se ove sezone događalo u azijskom dijelu Istanbula.

"Mi 'Balkanci' imamo svoju Whatsapp grupu, koju je oformio Edin Džeko, to mi olakšava komunikaciju ovih, prvih dana u Istanbulu", rekao je Livaković nakon nekoliko dana u Fenerovu dresu, a sad je baš ta grupa, tvrde neki turski mediji, temelj problema. Naime, Turci su veliki dio krivnje svalili upravo na Edina Džeku, vođu te 'Balkanske grupe', kako je nazivaju. On je prvo okupio oko sebe igrače, koji pričaju 'njegovim' jezikom, što u startu nije bilo loše, no, uskoro se pretvorilo u problem.

Tako je, prema turskim navodima, Džeko počeo sastavljati momčad, zatim je, s obzirom da uživa veliki autoritet, stao i pred gazdu kluba Alija Koca i njemu kazao 'dovedite pomoćnog trenera', 'napravimo ovaj transfer' ili 'igrajmo ili ne igrajmo ovu utakmicu'. Navodno je imao Džeko vrlo aktivnu ulogu u siječanjskom prelaznom roku, on je određivao koga dovesti, koga prodati, a kad mu je Koc rekao da pomogne treneru i bude mu desna ruka, Džeko je, opet tvrde Turci, to shvatio sasvim drugačije.

Tako je, navodno, nakon utakmice protiv Olympiacosa kazao: "Ostane li trener Ismail Kartal, mi nećemo više biti ovdje". Ranije je predložio da se Kartalu pridruži strani pomoćnik. Turci optužuju da je Džeko, zajedno s Dušanom Tadićem, sastavili svoju 'transfer listu' i da više u momčadi ne žele: Yükseka, Freda, Irfana Kahvecija i Ryana Kenta, koji je zimus bio Dinamova meta.

Koliko je u svemu tome točnosti, koliko je posrijedi samo pronalaženje krivca za posrtaj, koji je možda definitivno usmjerio sezonu? U svakom slučaju, Livaković je ovaj put izbjegao direktne, otrovne strelice, one su upućene Džeki. No, kod temperamentnih i preemotivnih Turaka sve se brzo okrene. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

FenerbahçeDominik Livakovićturska nogometna ligaEdin DžekoSuper Lig

Ostale Vijesti