Turci bijesne: "Bebek, ubojico dječjeg lica!" Javio se i Hakan Sukur, traži se oduzimanje licence hrvatskom sucu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.03.16. | 10:25

Hrvatski sudac direktno je utjecao na rezultat uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Brage i Fenerbahčea.

Ivan Bebek navukao je na sebe bijes najmanje 30.000.000 Turaka koliko ih navija za Fenerbahče. Hrvatski sudac teško je oštetio turskog prvaka u uzvratu osmine finala Europske lige protiv Brage, a incidentu utakmicu završio je pokazavši igračima Fenera čak tri crvena kartona, uz još ukupno 10 žutih kartona na obje strane.

Fener je imao 1:0 iz prve utakmice, te 1:1 u uzvratu u Portugalu, sve do 66. minute kada se dogodio ključni trenutak utakmice. Bebek je tada dosudio kazneni udarac za Bragu, pritom isključivši gostima Mehmeta Topala zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. No, taj 11-erac je u najmanju ruku dvojben, jer je turski igrač obje ruke držao uz tijelo. Josue je bio uspješan i Portugalci su poveli s 2:1.

Ubrzo je Braga zabila i treći gol, nakon čega su se iznervirani gosti u potpunosti raspali, pa je u 83. minuti domaćin pogotkom za 4:1 riješio sve dileme oko pitanja putnika u četvrtfinale. Scene koje su uslijedile bile su mučne, a Bebek je bijesnim Turcima pokazao još dva crvena kartona. Prvo Alperu Potuku, a onda i Volkanu Senu koji je bio toliko revoltiran da je odgurnuo hrvatskog arbitra prije nego što je otišao u svlačionicu. Zbog toga bi mogao biti oštro sankcioniran od strane Uefe.

Međutim, krovna europska nogometna organizacija sasvim sigurno će sankcionirati i Bebeka, koji je uvelike utjecao na rezultat i praktički donio Bragi prolaz dalje. Jer, i prvi pogodak domaćih iz 11. minute bio je sporan, a dojam je na temelju snimki da se strijelac Hassan nalazio u zaleđu.

Turski mediji danas razapinju Bebeka. Tvrde da je „izmasakrirao“ Fener, a posebno se ističe fotomontaža na kojoj je Hrvat prikazan kao lutak Chucky iz istoimenog horora. U jednoj ruci drži nož i „ubija“ igrače Fenera.

Fanatik o Bebeku vrišti „Ubojica dječjeg lica“, a Sampiy ga naziva „Ivan Grozni“.

Javio se i legendarni turski napadač Hakan Sukur, inače legenda Galatasaraya, koji je suđenje Bebeka nazvao „skandaloznim“. Turci su već pokrenuli i peticiju pod nazivom „Oduzmite Bebeku sudačku licencu“, a dosad ju je potpisalo 25.000 ljutih navijača.

(Foto: FotoMac)


Tagovi

Ivan BebekFenerbahçeBraga

Ostale Vijesti