Turbulentno u Zaprešiću: Samir Toplak dobio otkaz, poznato ime njegovog nasljednika!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 09:23

Na klupu stiže nekadašnji pomoćni trener West Hama i Feyenoorda.

Ono što se spominje u kuloarima je da klub već neko vrijeme živi na aparatima te dolazak nekog novog i svježeg kapitala u klub prijeko potreban ukoliko „Div iz Zaprešića“ i dogodine planira očuvati svoj prvoligaški status.

Branko Laljak nije jedna od onih nogometnih „persona“ koje ćemo često gledati u medijima i koji voli davati izjave na razne teme, ali sam podatak da se potpuno povukao i da je u nekoliko navrata razgovarao i klub predstavljao „potencijalnim investitorima“ dovoljno govori o tome kako su ga problemi doslovno stjerali u kut te su mu sada opcije i više nego limitirane.

Ipak, izrodila se jedna nova, a klub bi sada trebao preuzeti Velibor Kvrgić, nogometni menadžer

Kvrgić je hrvatskoj nogometnoj javnosti poznat kao menadžer Komnena Andrića, a između ostalog zastupa interese i Gorana Zakarića, nekadašnjeg igrača Dinama i Slaven Belupa.

Naime, Kvrgić je bio meta BiH medija budući da su izašli dokazi koliko je naplaćivao svoje usluge „posredništva“ u transferima, a upravo je tako u slučaju Gorana Zakarića, za čiji je potpis Partizan uplatio njegovom klubu Željezničaru 150 tisuća eura, bio nagrađen sa 48 400 eura, što je gotovo pa nevjerojatno.

Između ostalog, Kvrgić je jedan od vlasnika menadžerske agencije Love players, a osim spomenutih Andrića i Zakarića agencija pod ugovorom ima igrače poput Daria Melnjaka, Silvije Begića, Elvira Koljića, Marka Tolića, Antona Maglice, Tina Svena Sušića, Renata Kelića i mnogih drugih.

Osim što bi klub promijenio iz temelja, Kvrgić bi na mjesto glavnog trenera „instalirao“ novo ime što bi značilo da bi Samir Toplak nakon više od pet i pol godina morao na burzu rada. Naime, prema informacijama s kojima raspolažu SN, Toplakov nasljednik na klupi trebao bi biti Željko Petrović, a njihove informacije pokazale su se točnima budući da je 54-godišnjak danas i službeno predstavljen za novog trenera Intera.

Petrović je rođen u Nikšiću, a iz Budućnosti je u sezoni 90./91. stigao u zagrebački Dinamo. Nakon godine dana u Hrvatskoj odlazi u Sevillu, ali ni tamo nije ostavio dublji trag pa je tako od 1992. godine član nizozemske Eredivizije gdje se zadržao sve do kraja karijere, ali s dvogodišnjim izbivanjem iz zemlje tulipana budući da je od 98. do 00. nosio dres japanske Urawe.

Kao glavni trener vodio je Ado Den Haag, Waalwijk, Boavistu i Urawu, dok je kao pomoćnik radio u Utrechtu, Sunderlandu, West Hamu, HSV-u i Feyenoordu.

Danas je na rasporedu sjednica izvrsnog vijeća, a iako Ljaljak neke od odluka nastoji prebaciti za početak sljedećeg tjedna, jasno je kako već od današnjeg dana počinje nova era zaprešićkog kluba.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Inter ZaprešićtransferiIvan Laljak

Ostale Vijesti