REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Tudor u Beşiktaşu je, izgleda, gotova stvar! Vukas imenovan novim pomoćnim trenerom, a Modrić kondicijskim trenerom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 19:43

Yilmaz je nedavno postao v.d. glavnog trenera, ali uskoro će se vratiti na 'staru poziciju'.

Tek nakon što je otišao iz Marseillea su navijači kultnog francuskog kluba shvatili da je Igor Tudor odradio jako dobar posao na klupi nekadašnjeg prvaka Europe. Splićanina je na klupi zamijenio Marcelino, ali Španjolac je nakon manje od mjesec dana postao bivši. Prije dva tjedna je na klupu OM-a stigao Gannaro Gattuso, a hoće li on izdržati do kraja sezone, zasad je dosta upitno. Neki kažu da će Rino uvesti reda u momčad, ali znate i sami što je on onomad rekao kako njegove momčadi igraju – ponekad je to dobro, ponekad sra**.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tudoru su dionice narasle nakon što je otišao iz OM-a. Prošlog tjedna se njegovo ime dosta povlačilo po talijanskim medijima, navodno je De Laurentiis razmišljao da ga angažira umjesto Rudija Garcije koji 'opasno živi', ali dok su se u Napulju 'nećkali', u Istanbulu su, očito, bili spremni otići 'all in' te angažirati hrvatskog trenera.

Nije još ništa potvrđeno po pitanju Tudora, ali je zato stigla potvrda od strane turskog giganta da je novi pomoćni trener Beşiktaşa Hari Vukas, a kondicijski trener Toni Modrić. Njih dvojica su već godinama dio stožera Igora Tudora pa je tako – očito – samo pitanje trenutka kad će Splićanin preuzeti kormilo velikana iz Istanbula kojeg je nekoć vodio Slaven Bilić.

Prije samo dva dana, Beşiktaş je imenovao Buraka Yilmaza kao svojeg novog vršitelja dužnosti glavnog trenera. On je prošle sezone zaključio igračku karijeru, a od srpnja ove godine priključen je Beşiktaşu gdje je dosad obnašao ulogu pomoćnog trenera. Inače, Yilmaz je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao za Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe i Beşiktaş, a u crno-bijelom dresu ukupno je skupio 96 nastupa, 32 pogotka i 12 asistencija.

Tudor je jako dobro upoznat s turskim nogometom budući da je ranije u karijeri vodio Karabükspor i Galatasaray. Ako, odnosno kad, kormilo preuzme od Yilmaza, Splićaninu će Beşiktaş biti osmi klub u samostalnoj trenerskoj karijeri.

Crno-bijela boja mu, očito, odgovara. Juventus, PAOK, Udinese… Njegova dolazak na klupu Beşiktaşa je očito bio samo pitanje trenutka. A trenutak da se to dogodi je – sada!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BesiktasIgor TudorSuper Lig

Ostale Vijesti