REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Tudor ide dalje: Neće produljiti suradnju s Veronom, bivši stoper Vatrenih traži novu sredinu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 16:28

U "gradu ljubavi" je napravio sjajan posao i od Verone stvorio respektabilnog prvoligaša.

Kad je napuštao načeti brod Stare Dame zajedno s Pirlom, sudbina Igora Tudora je bila nepoznata. U Hajduku je imao dvije turbulentne epizode, pokušao je i u Turskoj te Grčkoj, no nikako da njegove nekonvencionalne nogometne ideje dođu do izražaja. Još kad se uzme u obzir da je Juventus izgledao poprilično loše uz Pirla, mnogi su s podsmijehom gledali na nastavak Tudorove trenerske karijere. A onda se dogodilo čudo.

Prvo je Ivan Jurić napustio Veronu kako bi postao trener Torina, samo da bi to isto upražnjeno trenersko mjesto u gradu ljubavi preuzeo nitko drugi nego – Tudor. Bivši reprezentativni stoper je dobio mladu i zanimljivu momčad u ruke, a već je nakon nekoliko kola u Serie A postalo jasno da Verona misli ozbiljno. Tudor je prigrlio nogometni kaos, ušao u sezonu skokom na glavu i pogodio.

Na krilima sjajnog Giovannija Simeonea i još nekoliko zanimljivih igrača koji su u Veronu stigli na posudbu, Verona je jučerašnjim remijem protiv Lazija zasjela na deveto mjesto u prvenstvu. Zanimljivo, iako im je omjer pobjeda i poraza gotovo u egalu, Verona se ove sezone nazabijala. Primjerice, Milan, koji će večeras uzeti Scudetto svladaju li Sassuolo u gostima, u ovom trenutku ima samo jedan postignuti pogodak više od Verone. Uspješniji su po tom parametru i od Juventusa.

No, čini se da nećemo dobiti novu epizodu talijanske romantike u Veroni. Prema riječima dobro upućenog transfer gurua Nicole Schire, Tudor neće produljiti ugovor koji ističe zadnjim danom lipnja.

Razlozi nisu poznati, no vjerojatno je riječ o različitom poimanju klupskih ambicija. Igor je napravio fantastičan posao u Veroni, uzimao bodove kudikamo jačim momčadima od svoje, i čini se da sada traži nove izazove. S obzirom na to koliko je pokazao s njima, ne sumnjamo da ga čeka unosan posao, gdje god ga zvali.

Kako je Italija izuetno aktivna kada se govori o Mercatu i ljetu koje je pred nama, nije trebalo dugo čekati na glasine o njegovom nasljedniku. Prema prvim informacijama to bi mogao biti Gabriele Cioffi, koji je prošlih nekoliko sezona proveo kao asistent treneru Udinesea.



Tagovi

Igor TudorHellas VeronaAndrea PirloJuventus

Ostale Vijesti