Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Triler u Kranjčevićevoj: Salomon eurogolom u nadoknadi donio Šibeniku i deveti remi sezone!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 07.10.22. | 19:55

Lokomotiva je vodila, ali i od 75. minute imala igrača manje, isključen je Mate Maleš. Izgledalo je kao da će domaćini sačuvati prednost, a onda je Salomon pogodio pod gredu s više od 20 metara

Dvije, tri minute dijelile su Lokomotivu od četvrte pobjede u sezoni. Imali su 'lokosi' protiv Šibenika 1:0, imali su i igrača manje od 75. minute kad je drugi žuti karton dobio Mate Maleš. I, dobro su se držali, Šibenčani su pred kraj pritisnuli, ali nisu ozbiljnije ugrozili vratara Šubarića. No, onda je u prvoj minuti nadoknade, Salomon odapeo s više od 20 metara, snažno, precizno, pod gredu! Eurogol za izjednačenje (1:1) i Šibenikov deveti remi ove seztone. Taj niz i dalje traje. Lokomotivia je, pak, prvi put ove sezone odigrala neodlučeno te nije uspjela preskočiti momčad sa Šubićevca na ljestvici.

Nismo gledali utakmicu odveć bogatu prilikama i uzbuđenjima. Silvijo Čabraja promijenio je malo momčad, vratio je Cipetića i Pivarića na bokove, Mario Cvitanović s druge strane postavio je Šibenčane u sustav sa četvoricom u zadnjoj liniji.

Prva je zapriljetila Lokomotiva, u četvrtoj minuti udarac je oprobao Pivarić, ali je pucao s 20-ak metara daeko od vrata. Sudac Kolarić provjeravao je s VAR sobrom je li netko od Šibenčana igrao rukom, ali utakmica je nastavljena. U prvih 15-ak minuta Lokomotiva je bila bolja, napadala, više se toga događalo na polovici Šibenčana. Međutim, bez prave prilike. Štoviše, prvu veliku šansu imali su gosti, Duje Čop promašio je zicer. Vidović je s gol-aut crte odigrao povratnu loptu, Čop je bio sam na 10-ak metara od gola, gađao je suprotan kut i promašio. Velika šansa!

Uglavnom se igralo između dva kaznena prostora, Lokomotiva ima posjed lopte oko 60 posto, ali malo toga vidjeli smo od napadačkih akcija domaćina. Nakon jedne kontre u 26. minuti pucao je s 15-aka metara iskosa Vasilj, ali bio je to lagan plijen za Rogića. U 33. minuti u šesnaestercu Šibenčana pao je Silvio Goričan, no sudac Kolarić nije se dao navući, Goričan je zaradio žuti karton zbog simuliranja. Potom je pucao Aliyu glavom, ali ni taj udarac nije bio pretežak zadatak za Rogića. Najbolju priliku domaćini su imali u samoj završnici prvog dijela, Kulenović je pucao glavom s nekoliko metara, njegov udarac zaustavila je greda.

Sličan odnos snaga i u drugom dijelu, Šibenik je, doduše, prvi zaprijetio, ali oba udarca Duje Čopa u šesnaestercu bez problema je blokirala Lokomotivina obrana. Uzvratila je Lokomotiva, jednako nekonkretno, Pivarićev udarac zaustavio je Rogić. Raspoložen je vratar Šibenčana, u 56. minuti spasio je svoju momčad. Iz gužve u šesnaestercu prvo je pucao Marić, gostujuća obrana je blokirala udarac, odbijanac je došao do Kulenovića. Bio je na pet metara od vrata, pucao, ali Rogić je bio spreman, obranio je mrežu.

A onda ni Rogić nije mogao spasiti. Grugo je progriješila šibenska obrana, točnije Stefan Perić. Dodao je nečim izazvan loptu u noge Mateu Mariću, on je odlično proigrao Tucija, koji je s nekoliko metara matirao Rogića. Tuci je ušao u igru četiri minute ranije, bio je pravi bingo Silvija Čabraje. No, sve je pokvatio Mate Maleš. U 75. minuti dobio je drugi žuti karton, zbog prekršaja na Duji Čopu, Lokomotiva je ostala s igračem manje. A Šibenik se malo oslobodio, počeo pritiskati.

U 77. minuti Marasović je pucao s 12-13 metara, pokraj gola, bio je udarac iz kut. Napadali su gosti, ali brojčano deficitrana Lokomotiva dobro se branila, štoviše, mogla je i povećati vodstvo. Povratnik Ivan Tomečak, tek koju minutu nakon ulaska u igru, dugom loptom pronašao je Tucija, on petom ostavio za Pivarića, ali njegov udarac blokirala je šibenska obrana.

Igrala se već sudačka nadoknada, Lokomotivini igrači izbacivali su sve lopte iz svog šesnaesterca. No, došao je taj trenutak odluke, udarac Salomona i izjednačenje u samom smiraju susreta! Na najbolji smo potez u Kranjčevićevoj čekali više od 90 minuta.

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Poluvrijeme: 0:0

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 861.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Sanja Rođak Karšić (Koprivnica) i Nikola Kečkiš (Virovitica). Četvrti sudac: Ivan Matić (Osijek). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić – Cipetić, Mersinaj, De Haas, Pivarić – Maleš, Marić – Aliyu (od 83. Tomečak), Vasilj (od 84. Groznica), Goričan (od 64. Tuci) – Kulenović (od 78. Bubanja). Trener: Silvijo Čabraja

Šibenik (4-3-3): Rogić – Mesa (od 81. Burgui), M. Matić, Perić, Kvesić – Rak (od 69. B. Matić), Salomon, Vidović (od 60. Marasović) – Kreković (od 60. Špeljak), Čop, Delić. Trener: Mario Cvitanović.

Strijelci: 1:0 Tuci (68., Marić), 1:1 Salomon (90., Marasović)

Žuti kartoni: Maleš, Goričan (Lokomotiva); Kvesić (Šibenik)

Crveni kartoni: Maleš (75.)

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik 1:1

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK LokomotivaNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti