Triler na Artemio Franchiju - Napoli uzeo bod Fiorentini u zadnjim sekundama; Roma upisala tri boda, golijada na Sardiniji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.12.16. | 23:07

U 18. kolu talijanske Serie A vidjeli smo 20 golova u šest utakmica, a golijade smo vidjeli u Firenzi i na Sardiniji.

Fantastičnu predstavu pružili su nam nogometaši Fiorentine i Napolija na Artemio Franchiju. Gosti su uspjeli uzeti bod domaćinu, nakon što su dva puta vodili, a konačni rezultat je bio 3-3. Svi golovi na utakmici, osim posljednjeg, bili su prava mala majstorija. Najvažnijim igračem za 'Viole' pokazao se Federico Bernardeschi koji je postigao dva pogotka i upisao asistenciju, ali ni to nije bilo dovoljno za tri boda jer je u zadnjim sekundama utakmice Manolo Gabbiadini zabio iz jedanaesterca za remi. Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić se iskazao lijepom fair-play gestom pred kraj prvog poluvremena, kada je odbio nezasluženo zarađeni jedanaesterac.

Poveli su gosti odličnim golom Lorenza Insignea u 25. minuti. Hamšik je dodao hitrom talijanskom reprezentativcu koji nije stigao izaći iz offside-a, ali sudac nije ništa svirao. Insigne se namjestio i sa 20 metara lansirao projektil koji je odsjeo u suprotnom gornjem kutu vratara Tatarusanua.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Nikola Kalinić je izašao sam pred Pepea Reinu i sam se spotaknuo. Sudac utakmice je prvotno svirao jedanaesterac, ali na gestikulaciju hrvatskog reprezentativca poništio je svoju odluku.

Na 1-1 izjednačio je Bernardeschi u 52. minuti iz slobodnog udarca sa tridesetak metara. Ruku na srce, lopta se odbila od živog zida tako da je Reina bio nemoćan na vratima Napolitanaca.

Novo vodstvo gostima donosi Dries Mertens u 68. minuti. Odlično je oduzeo loptu kapetanu 'Viola' Nenadu Tomoviću i lijepo je plasirao za 2-1.

Slavlje momaka s juga Apenina nije dugo trajalo. Samo minutu kasnije na scenu ponovno stupa Bernardeschi koji ljevicom iz daljine zabija za 2-2. Povuako je loptu s centra i sa 25 metara uputio neobranjiv udarac u lijevi kut španjolskog golmana.

Svi koji su gledali utakmicu mogli su pretpostaviti da to nije ni približno sve što ćemo vidjeti do kraja susreta. U 82. minuti prvo vodstvo Fiorentine. Bernardesci genijalno proigrava Maura Zaratea na vrh šesnaesterca. Argentinac efektno iz prvog dodira šalje loptu u mrežu za slavlje domaće momčadi.

Ipak, momčad Maurizija Sarrija se nije predala. Sudac Paolo Tagliavento je produžio utakmicu četiri minute, a u posljednjoj minuti utakmice Mertens ponovno oduzima loptu obrani Fiorentine, gdje ga ruši domaći igrač, a sucu nije preostalo ništa drugo nego pokazati na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Gabbiadini koji je ušao u igru pred sam kraj utakmice.


Roma je kod kuće svladala Chievo, nakon što su gosti poveli preko De Guzmana. Ipak golovima El Shaarawya, Edina Džeke i Perottija, 'Vučica' upisuje 3-1 pobjedu.

Još jednu golijadu vidjeli smo u ovom kolu. Cagliari je kod kuće svladao Sassuolo 4-3. Poveli su domaći preko Saua u 14. minuti. Do kraja poluvremena gosti preokreću golovima Adjaponga i Pellegrinija, a potonji dobija crveni karton samo minutu nakon postignutog gola. Goste to nije pokolebalo pa su i povećali vodstvo na dva razlike golom Acerbija iz penala. Tada slijedi prava ofenziva na vrata gostiju i golovima, Borriella i dvama pogocima Fariasa domaćini upisuju sva tri boda.

 

Serie A, 18. kolo rezultati:

Fiorentina – Napoli 3:3 (Bernardeschi 52', 69', Zarate 82'/Insigne 25', Mertens 68', Gabbiadini 90+4' – 11m)
Cagliari – Sassuolo 4:3 (Sau 14, Boriello 62', Farias 75'/Adjapong 30', Pellegrini 33', Acerbi 58' – 11m)
Roma – Chievo 3:1 (El Shaarawy 45+1', Džeko 52', Perotti 90+3 – 11m/De Guzman 37')
Palermo – Pescara 1:1 (Quaison 33'/Biraghi 90+2' – 11m)
Sampdoria – Udinese 0:0
Torino – Genoa 1:0 (Belotti 49')

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

FiorentinaNapoliRomaFederico BernardeschiDries MertensLorenzo InsigneManolo GabbiadiniNikola KalinićMauro Zarate

Ostale Vijesti