Pool via REUTERS/Paul Ellis
Pool via REUTERS/Paul Ellis

Trijumvirat: Jorginho, Insigne i Immobile napustili kamp Azzurra, spominje oproštaj od reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 14:55

Nakon ispadanja od Sjeverne Makedonije u sudačkoj nadoknadi, kola Talijanima idu nizbrdo.

U srpnju je sve izgledalo bajno.

Italija je imala trofej europskog prvaka, Mancini je izgledao kao izbornik kojeg nije moguće pobijediti. Italija je na krilima iskusnih i prekaljenih senatora odgojila i nekoliko do tad manje poznatih igrača, pa je malo tko sumnjao da će u kvalifikacijama za Mundijal ove godine biti problema. Kola su ipak malo krenula nizbrdo, Azzurri su poslani u dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, čime se otvorila bojazan jer “što ako se ne plasiraju?”

Nadalje, problemi su višestruki jer je Italija propustila i Mundijal u Rusiji. Isto tako, novi, itekako zahtjevni format dokvalifikacija ne nudi prostora za ikakav previd, što su Talijani uostalom i sami osjetili. Utakmica protiv Sjeverne Makedonije na domaćem terenu je izgledala kao utakmica “viktorije”, no jedan pravi udarac na suparnička vrata je srušio snove o Svjetskom prvenstvu za Talijane i tako pokrenuo lavinu kritika za donedavno voljene i ljubljene reprezentativce.

Zbog svega toga, narušena je i atmosfera pa se tako već danima piše kako bi Mancini mogao postati bivši, a prema najnovijim, doduše neslužbenim informacijama, iskusni trio je možda odigrao svoje u nacionalnom dresu.

Prema riječima dobro upućenih novinara koji na svakom koraku prate reprezentaciju,  Lorenzo Insigne, Ciro Immobile i Jorginho su dobili dopust da napuste kamp Coverciano u blizini Firenze što znači da ni to mogao biti i kraj jedne vrlo uspješne nogometne ere. Kako novo veliko natjecanje dolazi tek za dvije godine, a tu je i trač kako dolazi novi izbornik, izgleda realno da bi ovo mogao biti njihov reprezentativni kraj.

Jedno je sigurno, trio ne putuje u Konyju gdje će Mancini povesti svoju izabranu vrstu u prijateljski ogled protiv Turaka. Posljednji put su se sreli na otvaranju Europskog prvenstva prošle godine u Rimu, Azzurri su ih pobijedili s visokih 3:0 i tako najavili pohod na titulu. Danas je atmosfera bitno drugačija, pa ne bi bilo čudno da se rezultat u utorak preokrene u njihovu korist.


Tagovi

ItalijaLorenzo InsigneJorginhoCiro ImmobileMakedonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti