Lokomotiva pred katastrofom, Hajduk se solidno drži

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.09.20. | 20:20

Pratimo Lokomotivu, Hajduk i Rijeku u proboju prema posljednjem pretkolu EL.

Galatasaray - Hajduk 0:0

Malmo - Lokomotiva 4:0

20:20 - Nova prilika "Bilih", u 20. minuti. Jradi je škaricama gađao atraktivno, ali malo iznad vrata.

20:15 - Odlična akcija Gyurcsa i Čoline, lijevi bek Hajduka sjajno šalje prizemnu loptu na peterac, ali nitko nije "nanjušio" gol situaciju od splitskih napadača. Iz kornera se u konačnici nije izrodilo ništa.

20:10 - Katastrofa Lokomotive, evo i četvrtog gola. Larsson je lijepo pogodio s 20-ak metara, Hendija je bio nemoćan. 

20:06 - Prva prilika na utakmici u Turskoj i to prema golu domaćih. Gyurcso je odlično centrirao iz slobodnjaka koji je izborio Diamantakos, a u skoku je najviši Stanko Jurić čiji udarac glavom ipak odlazi iznad grede.

20:00 - Počela je utakmica Galate i Hajduka.

Pogledaj TEČAJEVE za sve utakmice kvalifikacija za Europsku ligu

19:45 - Kraj prvog poluvremena. Lokomotiva nije uputila nijedan udarac u okvir gola.

19:32 - GOL. Nalić na asistenciju Bergeta zabija za 3:0

19:30 - Stigli su sastavi za utakmicu Rijeka - Kolos Kovalivka.

19:25 - Situacija u Malmou ne miriše na dobro. Lokomotiva već gubi s 2:0, a strijelac je u 17. minuti bio Thelin, koji je zasad nerješiva enigma za obranu Zagrepčana. 

19:05 - Goooooool! Malmo je već poveo, prelako je pala obrana 'lokosa'. Lako je izigrana obrana, a Thelin je u sredini bez problema savladao Hendiju. 

19:00 - Počeo je dvoboj u Malmou, Lokomotiva s petoricom u zadnjoj liniji traži šansu iz kontranapada. 

18:35 - Stigli su sastavi i za utakmicu Galatasaray-Hajduk (20:00).

 

 

17:45 - Stigli su sastavi za prvi od tri susreta naših klubova. Treneri Malmoa i Lokomotive odlučili su se za slejdeće postave:

Ranije objavljeno: 

Iako bi mnogi na prvu pomislili kako je riječ o grešci ili nekom tipfeleru, ovaj put je sve točno – naime, danas u kvalifikacijama za Europsku ligu na rasporedu stoje čak 34 utakmice! Među njima se nalaze i tri hrvatska kluba - Lokomotiva, Hajduk i Rijeka. 

Pogledaj TEČAJEVE za sve utakmice kvalifikacija za Europsku ligu

Prva će na teren Lokomotiva, momčadi koja je prošlu sezonu završila na drugom mjestu HNL-a i koja je već odradila jedan europski dvoboj ove sezone. U Kranjčevićevoj je prije nešto manje od mjesec dana uspješniji bio bečki Rapid s minimalnih 0:1, ali taj rezultat je sve samo ne iznenađenje kada uzmemo u obzir da su 'lokosi' ovog ljeta ostali bez Grbića, Uzunija, Kastratija i Tolića, četvorice igrača koji su prošle sezone bili nositelji momčadi.

Tomić je 'preko noći' ostao bez pola momčadi, igrača koji su prošle sezone radili razliku pa tako nije nikakvo iznenađenje da rezultati zagrebačke momčadi u otvaranju ove sezone pate. Lokomotiva je trenutno predzadnja momčad 1.HNL sa samo četiri osvojena boda od maksimalnih 12, a da bi stvar bila gora po Tomića njegova momčad primila je uvjerljivo najviše pogodaka od svih drugih momčadi u hrvatskom prvenstvu – čak njih 12!

Danas Lokomotiva ima pred sobom jako težak zadatak, a na Eleda stadionu pokušat će napraviti pravu senzaciju protiv Malma. Švedski velika posljednji put se okušao protiv neke hrvatske momčadi prije devet godina u četvrtom pretkolu Lige prvaka, a njihov protivnik u tom dvomeču bio je Lokomotivin 'gradski rival' Dinamo.

Pogledajte TEČAJEVE za utakmicu Malmo - Lokomotiva

Prva utakmica otišla je uvjerljivo na stranu Dinama koji je pred prepunim Maksimirom slavio rezultatom 4:1. Svoj 'masterclas' tog je dana imao Sammir koji je zabio dva pogotka te su ga Sportske novosti dan kasnije nagradile 'desetkom' za njegovu izvedbu te večeri. U uzvratu su Modri poraženi rezultatom 2:0, svoju briljantnu večer imao je Ivan Kelava koji je nakon te utakmice zaradio nadimak 'sveti' što dovoljno govori o tome kako je igrao, odnosno branio.

Sammir je danas član Lokomotive, možda upravo on bude 'x faktor' protiv švedske momčadi, ali… Iako je njegova klasa i dalje postojeća, devet godina nije malo, ipak to nije isti igrač kao što je bio prije devet godina.

U svakom slučaju pred Lokomotivom je jedan iznimno zahtjevan, skoro čak i nemoguće izvediv zadatak, ali u nogometu se nikad ne zna, naročito sada kada se igra samo jedna utakmica…

(foto: Marko Lukunić/Pixsell)


Tagovi

Europska liga

Ostale Vijesti