Davor Javorovic/ PIXSELL
Davor Javorovic/ PIXSELL

Tri bivša igrača Hajduka II imaju nove klubove

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 07:57

Sva tri prelaze u susjedne države.

Rasformiranjem Hajdukove II momčadi brojni igrači Bijelih ostali su bez ugovora i traže nove sredine. Neki su ih već i našli, poput mladog Dubrovčanina Vicka Ševelja, koji je potpisao za Sarajevo i s kojim smo nedavno porazgovarali.

Prema pisanju Sportskih novosti, još tri bivša igrača Hajduka II pronašla su svoje sredine. Nigerijski napadač Stephen Chinedu karijeru će nastaviti u Dinamu iz Tirane, stoper Matija Burin potpisao je za Celje, dok je Tino Blaž Lauš i dalje član Hajduka, ali će iduću sezonu provesti na posudbi u Posušju, novopečenom BiH prvoligašu.

Chinedu je bio standardni napadač Hajduka II, zabio je sedam pogodaka uz četiri asistencije u 27 nastupa u 2.HNL. Na Poljud je stigao na ljeto 2019., a jednu polusezonu odradio je i na posudbi u Dugopolju.

Matija Burin je 19-godišnji slovenski državljanin, igra na poziciju stopera, a prošao je i kategorije mlade slovenske reprezentacije. U Hajduk je stigao prošlog ljeta iz omladinskog pogona Olimpije, odigrao je 13 utakmica u 2.HNL i nije se nametnuo. Sada se vraća u rodnu Sloveniju.

Tino Blaž Lauš je rođeni Splićanin koji je jednu sezonu svoje kadetske karijere proveo i u Dinamu. Ipak, 2017. vratio se na Poljud te preko kadeta i juniora stigao do druge momčadi Bijelih. Ugovor s Hajdukom veže ga do 2023., a iduću sezonu provest će u Posušju, tvrde SN. Posušje je prošle sezone osvojilo 1. ligu Federacije BiH i izborio plasman u elitnu Premijer ligu.


Tagovi

Stephen ChineduMatija BurinTino Blaž LaušHajdukHajduk IIPosušjeCeljeDinamo Tirana

Ostale Vijesti