Trener Tonćija Kukoča suspendiran zbog koronavirusa, Englezi zabranili rukovanje na stadionu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.02.20. | 11:56

Koronavirus uzima maha i u ostatku Europe, iako stručnjaci tvrde da doista nema razloga za paniku.

Nakon što smo jučer prenijeli vijest o prvom nogometašu zaraženom koronavirusom, ovaj sport je dobio drugu žrtvu ovog virusa, ali u nešto, srećom bezbolnijem, obliku.

Tamošnji prvoligaš Honved, za koji igraju dva Hrvata, suspendirao je do daljnjeg svog trenera Giuseppea Sannina i njegovoa pomoćnika Alessandra Recentia. Razlog?

Koronavirus.

Naime, uprava kluba je suspendirala svog stratega zato što je ovaj talijanski dvojac boravio u Lombardiji posljednjih dana. Iz straha od koronavirusa oni su poslani „na hlađenje“, iako nemaju nikakvih simptoma virusa COVID-19, odnosno koronavirusa.

„Jučer sam se vratio iz Italije. Kada se izašao iz aviona odmah su mi izmjerili temperaturu, a sada me čekaju i drugi testovi. Nadam se da ću se što prije vratiti radu s igračima“, rekao je suspendirani Sannino.

Inače, za Honved igra bivši nogometaš Hajduka, Tonći Kukoč (29) te stoper Ivan Lovrić (34) koji se iz Kaštel Gomilice 2007. godine otisnuo na avanturu u Mađarsku čije danas ima državljanstvo.

Momčad će do daljnjega voditi bivši mađarski reprezentativac Istvan Pisont koji inače vodi drugu momčad.

 

 

S druge strane, Englezi su nešto blaži u prevenciji koronavirusa pa su im i metode nešto lakše. Newcastle je u svojim prostorijama i prostorijama oko stadiona zabranio rukovanje kako bi spriječili širenje virusa.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan LovrićHonvedTonći Kukoč

Ostale Vijesti