Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Trener Rangersa o budućnosti Katića: „Nije bilo mogućnosti da ga vratimo s posudbe, razgovarat ćemo na kraju sezone“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 22:23

Hajduk ima pravo otkupa, a sa Škotima mu je ugovor do 2023. godine

Krajem prošle godine prema informacijama škotskih medija vjerovalo se da će Rangesi povući Nikolu Katića s posudbe iz Hajduka. Bilo je to u valu povlačenja igrača Gerrardovog nasljednika na klupi Giovannija van Bronckhorsta. Povratak u Škotsku se nije dogodio, a da do njega sigurno neće doći ove zime potvrdio je i trener Rangersa. U intervjuu za RangersReview kazao je kako će na kraju sezone razgovarati s Katićem, ali i sugerirao da on još uvijek ima budućnost na Ibroxu.

„On sada puno igra, to je glavno što želite kada igrači idu na posudbu. Znam da je Ross Wilson razgovarao s njim u ovom prijelaznom roku, ali za nas nikada nije bila mogućnost da ga vratimo, tako da se nadamo da će se nastaviti razvijati kao igrač. Na kraju sezone ćemo razgovarati o tome kakav će sastav biti za sljedeću sezonu“, kazao je.

Katić je ovog ljeta stigao u Hajduk na jednogodišnju posudbu. Rangers ga je u ljeto 2018. godine doveo za nešto manje od 2.5 milijuna eura iz Slaven Belupa, a iako je u početku bio standardan, lani je izgubio mjesto startera budući da se borio s ozljedama.

Sad već bivši trener Rangersa, Steven Gerrard, dao je zeleno svijetlo da Katić ode put Poljuda gdje je trebao vratiti kontinuitet utakmica. Razina njegovih izvedbi dosta je varirala pa je tako na momente bio najbolji, dok bi onda bio jedan od najgorih igrača na terenu. Na kraju se prometnuo u standardnog člana udarnih 11, a u posljednjoj utakmici zimskog dijela sezone protiv Osijeka nije bio u kadru momčadi zbog tri žuta kartona.

Hajduk ima mogućnost prvootkupa njegovog ugovora, a dok je on ugovorno vezan s Rangersima do ljeta 2023. godine.


Tagovi

Nikola KatićGlasgow RangersGiovanni van BronckhorstHajduk

Ostale Vijesti