REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Trener kojeg je izabrao Boban odlazi iz Milana, u nedjelju oproštaj

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 10:51

Prema pisanju talijanskih medija, ovaj prijateljski razlaz otvara put dolasku Portugalca Paula Fonsece

Stefano Pioli neće više trenirati talijanskog prvoligaša Milan kojeg je vodio od listopada 2019. godine, objavio je klub u petak na svojim službenim stranicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pioli će u subotu posljednji put voditi momčad Milana u utakmici 38. i zadnjeg kola talijanskog prvenstva protiv Salernitane. Milan je prvenstvo završio na drugom mjestu, s devet bodova manje od prvoplasiranog Intera. Rossoneri će po završetku sezone odletjeti u Australiju kako bi 31. svibnja odigrali prijateljsku utakmicu protiv AS Rome u Perthu, ali očito bez Piolija.

Pioli (58), koji je Milanu 2022. donio 19. naslov talijanskog prvaka, imao je ugovor do lipnja 2025. Došao je uoči pandemije, dok se za sportski sektor nešto pitalo tadašnjeg direktora Zvonimira Bobana, uz Paola Maldinija, no baš je Pioli bio Bobanov izričiti izbor.

"AC Milan se od srca zahvaljuje Stefanu Pioliju i njegovom cijelom osoblju na vođenju prve momčadi u proteklih pet godina, osiguravanju nezaboravnog naslova Lige i ponovnom uspostavljanju dosljedne prisutnosti AC Milana u vrhunskom europskom natjecanju. Stefanov profesionalizam i ljudski dodir značajno su pridonijeli rastu momčadi, utjelovljujući temeljne vrijednosti kluba od prvog dana", stoji u klupskoj objavi. 

Prema pisanju talijanskih medija, ovaj prijateljski razlaz otvara put dolasku Portugalca Paula Fonsece, koji je proveo dvije sezone u francuskom prvoligašu Lilleu i koji poznaje Serie A jer je trenirao Romu između 2019. i 2021.



(Hina, G) 


Tagovi

Stefano PioliMilanZvonimir BobanSerie A

Ostale Vijesti