Srećko Niketić/PIXSELL
Srećko Niketić/PIXSELL

Treća momčad Rumunjske otkupila Hajdukovu nesuđenu devetku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 08:49

Spominjao se kao moguće pojačanje Gorice prošle godine, međutim odabrao je posudbu u inozemstvo.

Hajdukovo dijete i napadač kojeg se uoči odlaska u inozemstvo povezivalo s Goricom, Ivan Mamut, u listopadu prošle godine otišao je na posudbu u Universitatea Craiovu, a njegov privremeni vlasnik nedavno je postao i dugotrajni otkupivši njegov ugovor od Intera.

Nije poznat iznos koji je dobio hrvatski drugoligaš za svog napadača, ali kad je odlazio pojedini hrvatski mediji pisali su o iznosu odštete od 650.000 eura. Rumunji su ga prema dogovoru mogli ostaviti na posudbi do konca sezone pa tek onda uplatiti odštetu Interu, međutim bili su očigledno dosta zadovoljni njime pa su ga odlučili prije dogovorenog roka vezati na dulje.

Mamut je rođeni Splićanin, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama RNK Splita. U ljeto 2012. godine, sa samo 15 godina odlazi put Hajduka čiji je član bio sve do ljeta 2016. kada se kao slobodan igrač priključuje Interu iz Zaprešića. Valja istaknuti kako je Mamut odradio i nekoliko posudbi u svojoj karijeri (Hrvace, Primorac, Sesvete), a od ljeta 2018. nalazi se u kadru prve momčadi Diva iz predgrađa.

Ovaj 23-godišnjak je i više nego zanimljiv potencijal na mjestu središnjeg napadača. Iako je visok 192 centimetara te bi prema fizičkim predispozicijama mnogi očekivali da njegov „forte“ bude igra glavom, ono po čemu se on razlikuje od ostatka je veoma dobar udarac s distance, iznenađujuće kvalitetna pokretljivost i želja za sudjelovanjem u građenju napada te naposljetku motorika koja je i više nego pristojna.

Zanimljivo, Mamut je s Interom ispao iz Prve HNL, no njegova individualna tržišna vrijednost po Transfermarktu ne da nije srozala već se povećala s 400 na 650 tisuća eura i trenutačno drži tu vrijednost.

Ove sezone odigrao je sedam utakmica u 2. HNL i zabio četiri gola pa preselio u listopadu u Rumunjsku, a Craiova je otkupila njegov ugovor poslije samo deset nastupa. Još čeka prvenstveni prvijenac, a u devet ligaških nastupa u Rumunjskoj namjestio je dva gola.

Bivši trener Gorice Sergej Jakirović svojedobno ga je zvao u Goricu kao zamjenu za Lukasza Zwolinskog, međutim njegov tadašnji klub Inter i njegov nesuđeni nisu se dogovorili oko financijskih detalja.


Tagovi

Ivan MamutUniversitatea CraiovaInter Zaprešić

Ostale Vijesti