Trebao je u Tottenhamu biti ono što je danas Kane, a sad je u Belgiji: “Mislio sam da ću umrijeti”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.05.20. | 10:08

Za U-21 reprezentaciju Engleske odigrao je 11 utakmica i postigao 10 pogodaka, mislili su da će postati nova devetka A vrste i ponajbolji napadač svijeta, ali su loše odluke i ozljede njegovu karijeru odvele u nekom sasvim drugom smjeru.

Ipak, u priči ovog zanimljivog napadača bilo je toliko uspona i padova da se na njegovu karijeru ne može gledati kao nekoga tko “nije uspio”, iako će među raznim engleskim analitičarima biti jedan od onih igrača uz koje će se vezati “što bi bilo, kad bi bilo”.

Iako je u mlađim kategorijama (kao dijete) igrao za Phoenix United i Wolverhapton, njegov matični klub je WBA čiji je član bio od 2004. godine do 2017. godine. Berahino je zajedno sa svojim roditeljima stigao na Otok kao politička izbjeglica iz Burundija, ali je brzo dobio dvojno državljanstvo pa je tako kao veliki talent nastupao za sve mlađe selekcije engleske reprezentacije (U-16 do U-21).

Zanimljivo, svoje najbolje utakmice odigrao je za U-21 reprezentaciju Engleske gdje ga je vodio današnji izbornik Gareth Southgate, a upravo je on bio prvi izbor današnjeg izbornika koji je Berahina birao prije Harryja Kanea.

Loša odluka da potpiše za Stoke te propali transfer u Tottenham 2015. godine njegovu su karijeru odvele u nekom potpuno krivom smjeru. U ljeto 2019. Godine priključio se belgijskom prvoligašu Zulte Waregemu kao slobodan igrač, a odluka da tamo nastavi svoju karijeru došla je radi toga što prethodno nije mogao pronaći niti jedan klub u Engleskoj, bilo to prvoj ili drugoj ligi.

Berahino je ovih dana gostovao u jednom podcastu gdje je rekao koje su njegove najveće želje, za čime žali, a istaknuo je kako bi se jednoga dana volio vratiti u WBA, klub kojeg danas trenira Slaven Bilić:

“Naravno da bih se volio vratiti. Mislim da me ljudi ne pamte po najboljem i to je nešto što želim promijeniti”, rekao je Berahino, nakon čega se osvrnuo na neostvareni transfer u Tottenham:

“Sve to što se događačo na mene je stavilo dodatni pritisak kojeg nisam trebao u tim trenucima. Da sam tada imao nekoga tko mi je mogao reći “Sadio, transfer se neće ostvariti, idemo dalje, sve je u redu” mislim da bih to sve puno bolje podnio, ovako… Ja sam se dokazao da se za mojim uslugama može zainteresirati veliki klub, a sad je cilj opet do toga doći. Budući da nisam imao takvu osobu pored sebe, ja sam se u potpunosti zatvorio u sebe i razmišljao kako je mom životu došao kraj”

“Iz WBA sam otišao jer sam mislio da sam igrač za Ligu prvaka, bez uvrede prema simpatizerima WBA. Da me danas nazovu iz kluba da se vratim, odmah bi se vratio”, govori napadač koji je ove godine u Jupiler Pro ligi zabio šest pogodaka u 18 prvenstvenih utakmica.

“I dalje volim WBA i jednog dana bih se volio vratiti”, zaključio je kapetan Burundija.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Saido BerahinotransferiLjetni prijelazni rokZulte Waregem

Ostale Vijesti