Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATION
Jonathan Moscrop/PRESS ASSOCIATION

Traži se devetka: Marca uvrstila mladog Vatrenog među moguće nasljednike Benzeme

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 17:27

Španjolski list izabrao je najbolje mlade napadače koji bi mogli pojačati Real nakon odlaska strašnog Francuza.

Dolaskom Erlinga Haalanda u Manchester City, ustaljeni duhovi su se opet uzburkali. Takvih igrača je jako malo, a oni svojim golgeterskim sposobnostima mogu prelomiti uspjeh ili neuspjeh određene sezone. U ovom trenutku velikan iz Madrida nema takvih briga, u špici imaju Karima Benzemu koji je u životnoj formi, no i on je već u zrelim godinama i nije za očekivati da će još dugo biti spreman za nogomet na najvišoj razini.

Istina, Real u svojim redovima ima Viniciusa i Rodryga, no oni nisu prave devetke, oni klasični golgeteri koji isključivo žive od golova. U Realu ne pristaju na kompromise, dolazak Norvežanina u Englesku upalio je alarme, Real treba nasljednika. Jedini je problem što će malo tko, barem u početku, uspješno nadomjestiti njegov izostanak. Ako još k tome dodamo kratkoročno strpljenje tamošnjih navijača, postaje jasno kako novu devetku čeka težak posao.

Iako još nema nekih provjerenih informacija o tome kome se i s kojom ponudom Real kome javio, veseli vidjeti kako je često pouzdana Marca među možebitne nasljednike uvrstila i našeg Roka Šimića, mladog reprezentativca koji od prošlog ljeta brani boje Red Bull Salzburga.

Roko je dominantan, to mu nitko ne može oduzeti. Otkako je otišao u Austriju, Roko se ističe dominantinim predstavama na terenu, i svakako je spreman za veće pozornice od onih koje nudi austrijska Bundesliga. Ono što mu fali je nešto jači expose sa seniorima. Roko češće nosi dres razvojne Salzburgove momčadi (Liefering) i nastupa za mlade Vatrene. Tko zna, možda bi poziv i dobar nastup na skorom Mundijalu promijenio Rokov status i napravio od njega ono što i jest – mlada zvijezda koja tek treba dati svoj maksimum na terenu.

Kad smo već kod Marce, spomenimo kako su oni u svom članku izabrali zanimljiva imena. Osim petnaestogodišnjeg Endricka koji će sigurno još barem dvije sezone ostati u Palmeriasu, tu je još i Moukoko iz Dortmunda. Opće je poznato kako su igrači s Vestfalije na cijeni, a Moukoko koji ima 17 godina, već polako preuzima primat na europskom tržištu. Pitanje je trenutka kada će netko za njega zagristi. Posljednji s liste je Henrique Araujo, 20-godišnjak kojeg smo gledali u finalu omladinske Lige prvaka.

Izbora je napretek. Real je izazov, ali i opasnost, jer će nova devetka vrlo brzo doći pod kušnju. U Madridu se ne trpe neuspjesi, tko god uskoči u Karimove kopačke, neće imati puno kredita kod trenera. Haaland je podigao letvicu, teško se nositi s igračem koji sa sobom vuče toliko snažne referentne točke.


Tagovi

Austrijska BundesligaRoko ŠimićLieferingRed Bull SalzburgMarca

Ostale Vijesti