TRANSFERI (16.1.): Inter u Londonu završava transfere tri premierligaške zvijezde

Vrijeme Čitanja: 9min | čet. 16.01.20. | 21:30

I danas s nama pratite sve glasine, vijesti i transfere sa siječanjske nogometne tržnice.

22.00 – Za danas smo gotovi. Budite i sutra s nama, zimski mercato je ušao u drugu polovicu i uzbuđenja se gomilaju, te ih možemo očekivati u sve većem broju.

21.51 – Boubakary Soumare, zadnji vezni Lillea, predmet je pomame premijerligaša. Najzagriženiji su Manchester United i Chelsea, a neće bit pušten za ispod 45 milijuna eura.

 

 

21.38 – Austrijski vratar srbijanskog porijekla Dejan Stojanović novi je član Middlesbrougha. Prešao je iz St. Gallena.

21.20 – Stoper Boce Juniors, Santiago Ramons Mingo, privukao je pažnju Barcelone. Dečko je 2001. godište, a na ljeto mu istječe ugovor. Nema profesionalni ugovor, a informacije kruže kako bi netko u Juniorsima to mogao platiti poslom.

21.08 – Službeno: Napadač Porta Majeed Waris je u Strasbourgu. Stigao na posudbu od šest mjeseci, nakon čega Francuzi imaju obvezu da ga otkupe za dva milijuna eura.

20.51 – Mladi desni bočni Chelsea Reece James potpisao je s matičnim klubom dugoročni ugovor do 2025. U pitanju je produkt omladinske škole kluba sa Stamford Bridgea. Igrač je tek nedavno navršio 20 godina.

20.33 – Milan se interesira za Antoneeja Robinsona, lijevog bočnog Wigana. Cijena mu je dva i pol milijuna eura, a član je reprezentacije SAD-a. Na istoj poziciji promatraju i Aarona Hickeya, 17-godišnjeg Škota iz Heartsa. Službena cijena: 150 tisuća eura.

20:19 – Novi igrač Brescije je Birkir Bjarnason, koji je stigao iz Al Arabija. Islanđanin je već igrao u Italiji, konkretno u Pescari i Sampdoriji.

20:05 – Ashley Young je u Interu, to je dogovoreno. United je prihvatio milijun i pol eura od Intera, a nogometaš će potpisati na godinu i pol, s plaćom od četiri i pol milijuna eura.

19:51 – Službeno: Mladi reprezentativac Španjolske Alejandro Pozo stigao je u Mallorcu na posudbu do kraja sezone.

19:35 – Menadžer Arde Turana nudi svog pulena – Boci Juniorsima. No čini se ni da ga egzibicijama skloni Južnoamerikanci ne žele. Istekla mu je posudba sa Bašakšehirom, no nije baš da je Turčin igrao puno ozbiljnog nogometa u zadnje vrijeme. A i njegov karakter bi mogao biti nepoželjan, čak i za vatrene Argentince.

 

 

19:17 - Flamengo je dogovorio osobne uvjete s Gabrielom Barbosom oko potpisivanja novog ugovora koji bi ga zadržao u klubu do 2024. godine, a sada je preostalo dogovoriti posao s Interom kojeg planiraju omekšati s 20 milijuna eura.  

19:00 - Roma i Inter dogovaraju trampu Spinazzola - Politano, a čini se kako je dogovor postignut. Inter je izborio posudbu s pravom otkupa koji postaje obvezan ako Spinazzola odigra 15 utakmica.

18:42 - Interes Leipziga za Benjamina Henrichsa nije ništa novo, ali iz Monaca je stigao odgovor da ga ne žele prodati. Spekulira se kako će lider Bundeslige ponudom od 25 milijuna eura staviti na test društvo iz Kneževine...

18:25 - Eintracht bi htio dovesti Bruun Larsena iz dortmundske Borussije na posudbu, ali čini se kako samo prodaja dolazi u obzir. 

18:07 - Valencia je spremna prodati Kevina Gameira, ali samo za dobru cijenu. Licitacija kreće od 14 milijuna eura, a prvi zainteresirani klub je Lyon.

17:45 - Čini se kako je Eriksen odlučio oko nastavka karijere.

17:24 - Ernesto Valverde imao je klauzulu u ugovoru po kojoj mu je Barcelona bila dužna isplatiti kompletan ugovor do kraja, a Valverde je imao plaću od 24 milijuna eura po sezoni. Kako mu je do kraja suradnje s blaugranom ostala sezona i pol, trebao je inkasirati 36 milijuna eura, ali je odlučio kako će oprostiti taj novac Kataloncima. 

17:07 - Gianluca Gaetano novi je talentirani izdanak škole Napolija. No, on će ovog proljeća kaljenje proći u drugoligašu Cremoneseu.

16:44 - Celta ipak neće pokušati dovesti Nolita iz Seville već ove zime, nego imaju plan pričekati ljeto kada mu istječe ugovor s Andalužanima. 

16:22 - Talijanski Corriere piše kako je Juventus najbliži dovođenju velikog talenta talijanskog nogometa - Sandra Tonalija. navodno su spremni Bresciji ponuditi 50 milijuna eura za igrača kojem se tepa da je novi Pirlo. 

16:00 - Gazzetta dello Sport piše da je pao dogovor između Intera i Tottenhama oko Christiana Eriksena. Cifra oko koje je dogovor postignut navodno je 18 milijuna eura.  

15:46 - Joao Cancelo nezadovoljan je u Manchester Cityju, a to bi htio iskoristiti njegov sunarodnjak Jose Mourinho i dovesti ga u Tottenham. City ga je platio golemih 65 milijuna eura, ali se desni bek nije uspio izboriti za status prvotimca. 

15:32 - Benfica je zainteresirana za Mariana Diaza iz Real Madrida, ali za to će im trebati 20 milijuna eura.

15.17 - Malo dobrih vijesti za Antu Rebića, vjerojatno neće nikud, ali Stefano Pioli je zadovoljan njegovim jučerašnjim nastupom u kupu u sustavu 4-4-2 i navodno ga želi zadržati i dati mu konkretnije minute na terenu.

15.11 - Roma navodno želi stopera Atalante Rogera Ibaneza. U Bergamo je stigao prije točno godinu dana iz Fluminensea za 4.000.000 eura, no izvjesno je kako će ga crno-plavi pokušati naplatiti skuplje.

14.53 - SLUŽBENO: Youseff En-Nesyri je novi igrač Seville. Marokanac stiže iz Leganse za 20.000.000 eura, a s klubom sa Ramon Sanchez Pizjuana parafirao je ugovor do 2025. godine.

14.40 - Srpski internacilonac Đorđe Rakić ponovno je član zagrebačke Lokomotive.

14.30 Svi koji igraju Football Manager njegovo ime itekako dobro znaju: Srpski veznjak Nemanja Mihajlović odlazi iz Heerenveena na šestomjesečnu posudbu u poljsku Arku. Više o njegovom prelasku u novi klub pročitajte OVDJE.

14.20 Jack Clarke stigao je na šestomjesečnu posudbu u QPR iz Tottenhama.

14.05 - SLUŽBENO: Ofenzivni veznjak hrvatskih korjena napustio je Hoffenheim.

13.58 - Mbwana Ally Samata, kako smo i najavili, postaje prvi Tanzanijac u Premier ligi. Aston Villa će ga kupiti od Genka za najavljenih 10.000.000 eura.

13.41 - Inter pokušava ubaciti ugovor Matiasa Vecina u neki od dolaznih transfera, ali njegov agent porekao je kako napušta Giuseppe Meazzu.

13.35 - SLUŽBENO: Hull City potvrdio je dolazak napadača Martina Samuelsona za neobjavljen iznos. Potpisat će dvoipolgodišnji ugovor s Tigorvima.

13.24 - Jose Mourinho navodno stalno zvika predstavnike Norwichevog Maxa Aaronsa kako bi osigurao dolazak talentiranog braniča. Istog igrača prati i Arsenal te još pokoji premierligaš.

13.19 - Lijevi bek Napolija Faouzi Ghoulam sa svojim agentom Jorgeom Mendesom i rukovodstvom kluba traži rješenje za nastavak sezone. Lokalni mediji u Napulju navode da je u ovom trenutku u prvom planu francuski Lille.

13.10 - Ozbiljan zastoj u pregovorima oko zamjene Spinazzola - Politano, ali se čini kako ponovljeni  liječnički pregledi lijevog beka Rome nisu problem, nego želja Intera za promjenom već postignutog dogovora. Nerazzurri umjesto otkupa igrača, sad žele posudbu s pravom otkupa. Ipak, Roma ne želi pristati na izmjenu dogovora, pa bi čitav posao mogao propasti.

13.01 - Benfica je odbila ponudu Alavesa za Ljubomira Fejsu jer nije bila dovoljno financijski izdašna. Ova vijest samo potvrđuje - španjolci traže igrača sličnog profila u veznom redu, jer je klubu iz Vitorije ponuđen i Dušan Jovančić.

12.55 - SLUŽBENO: Huddersfield je zaključio šestomjesečnu posudbu veznjaka Leicestera Andyja Kinga. Iskusni veznjak je legenda Lisica, u bivšeg prvaka Engleske stigao je sa 16 godina i od 2006. postao prvotimac. Imao je i važnu ulogu u osvajanju šampionske titule u sezoni 2015/2016, poslije čega je stavio paraf na novi četvorogodišnji ugovor. Ipak, proteklih nekoliko sezona je u drugom planu, pa je uoči dolaska u Huddersfield bio posuđen u Swansea, Derby i Rangers.

12.45 Umirovio se legendarni Momo Sissoko.

(foto:Football Manager Balkan)

12.15 RNK Split misli ozbiljno. Za proljetni dio sezone momčad se pojačala bivšim igračima Rome, HSV-a, Lazija... 

12.05 GERMANIA SPORT KLADIONICA nastavlja sa svojom akcijom "Novi dresovi za nove prvake", a danas je na red stigla momčad koja je nastala zbog Football Managera te koja je, nakon što je raskinuo ugovor s Rangersom, ponudila Niki Kranjčaru da im se pridruži u nastavaku svoje karijere. Opširnije o cijeloj temi pročitaj OVDJE.

12.00 Yony Gonzalez odlazi iz Benfice u Bordeaux na šestomjesečnu posudbu, javljaju portugalski mediji.

11.46 - Gianluca di Marzio javlja - Milan je odlučno demantirao vijesti iz Hrvatske kako je Dinamov Dani Olmo pred potpisom za Milan.

11.32 - Klopp radi unaprijed. Ove zime već je odradio nekoliko transfera, ali ništa bombastično, svi dovedeni igrači trebali bi proširiti kadar, a ne pojačati udarnu momčad. Tako se raspituje za talentiranog Brescijinog veznjaka Sandra Tonallija, kojeg mnogi zovu novi Andrea Pirlo, ali samo raspituje, konkretnijih koraka za ovaj posao, koji bi trebao koštati oko 40.000.000 eura, još nema.

11.24 - Nastavlja se bitka između Napolija i Fiorentine oko odličnog veznjaka Verone Sofyana Amrabata. Obje momčadi nude plaću od 1.800.000 eura godišnje. Napoli nudi potogodišnji ugovor i izlaznu klauzulu od oko 100.000.000 eura, dok Viola nudi četvorogodišnji ugovor i navodno značajno nižu klauzulu, što bi ga moglo pogurati ka Artemio Franchiju.

11.10 - Roma je zainteresirana za centralog veznjaka Elchea i mladog reprezentativca Španijolske Gonzala Villara. Elche za svog igrača traži 5.000.000 eura pa je ponuda Vučice od 3.000.000 eura odbijena. Ipak, Rimljani vjeruju kako će uspjeti malo spustiti cijenu za ovog igrača. Od eventualnog posla će zaraditi i Valencia, kojoj pripada 20 posto odštete.

11.03 - Dani Olmo, izgleda, konačno je pronašao novog poslodavca.

10.34 - Prilično neugodna situacija u Milanu. Rossoneri su odbili pustiti Lucasa Paquetu na posudbu u Flamengo, a samo par sati kasnije od mladog ofenzivnog veznjaka navodno je odustao i PSG pa Brazilac trenutačno ima nerazjašnjen status. Stefano Pioli ga ne vidi u momčadi, a Milan ga ne pušta 35.000.000 eura.

10.24 - Engleski mediji pišu kako Roman Abramovič namjerava srušiti klupski rekord dovođenjem Jadona Sancha iz Borussije Dortmund. Transfer bi mogao iznositi najmanje 120.000.000 eura, a Plavci bi tako iskoristili loš odnos između trenera Luciena Favrea i mladog igrača.

10.17 - Dok se drugi talijanski velikani bave megatransferima, Romin direktor Gianluca Petrachi skuplja mrvice. Vučica želi mladog napadača Verone Olivera Jurgensa, rođenog 2003. godine, kojem se predviđa blistava budućnost.

10.00 - Napadač Genka Mbwana Samatta mogao bi postati prvi Tanzanijac u Premier ligi. Nije poznato ime kluba, ali navodno je dogovorio dolazak na Otok u transferu od oko 10.000.000 eura.

09.57 - Arsenal je danas vrlo aktivan u rubrici glasine, navodno želi lijevog beka PSG-a Layvina Kurzawu. Spreman je platiti 6.000.000 eura za njegov transfer.

09.48 - Tottenham će imati oštru konkurenciju od Seville za transfer napadača Milana Krzysztofa Piateka, ali zasad ima više problema s Poljakovim aktualnim gazdom, nego onima koji to tek žele postati. Naime, Rossoneri traže 30.000.000 eura u glavu i ni novčića manje. Spursi i Sevilla bi radije posudbu pa im dođu na kraju sezone.

09.36 - Interov sportski direktor i Conteov čovjek od povjerenja Piero Ausilio u Londonu pokušava završiti transfere trojice zvijezda Premier lige, Oliviera Girouda, Christiana Eriksena i Ashleyja Younga. Danac mu je prioritet i bez njega se ne smije vratiti u grad mode, a Giroud i Ashley će biti komoditet...

09.15 - Fulham je u naprednim pregovorima s braničem Huddersfielda Terenceom Kongolom. Danny Cowley nije mu dao priliku od studenog i želio bi otići na posudbu.

08.48 – U danima koji su prethodili otkazu Unaiju Emeryju Mesut Ozil sve glasnije je tražio klub u kojem će nastaviti karijeru, Mirror je napisao kako je sve dogovorio s turskim Fenerbahčeom te kako će u siječnju otići na posudbu, a na koncu sezone trajno preći, no dolaskom novog menadžera na klupu promijenio je ploču. Kaže kako je zadovoljan u klubu te kako neće odlaziti do kraja ugovora.

08.30 – Talijanski mediji pokušavaju pogoditi kojeg hrvatskog lijevog braniča Roma želi dovesti. Sve je počelo s Bornom Barišićem, ali on im je bio preskup, jeftinija opcija je trebalo biti vraćanje Silvija Anočića s posudbe iz Cibalija, a sad Di Marzio javlja kako je ipak riječ o Borni Sosi.

08.20 – Kađu da treba svugdje poći i kući doći, a mi dođemo najprije kući pa pođemo svugdje. Domaći skener našao je odmah zanimljivu vijest iz trokuta Solin, Lille, Hajduk...

08.00 – Dobro jutro čitateljima Germanijaka, najvećim sportskim poznavateljima u zemlji i zavhaljujući našem blogu najbolje informiranim ljudima kad su u pitanju zbivanja na nogometnoj tržnici. Tko navrati ovdje svaki dan, ne propušta ništa što se dogodi na Mercatu, a mi ne propuštamo zanimljivo i donosimo isključivo najbolju robu jer znamo o kakvim je nogometnim gurmanima riječ. Nadamo se da ste zadovoljni nama, ali uvjereni smo kako niste ziječanjskim Mercatom, jer nismo ni mi, a kako ćemo i biti kad još nema blokbastera po kojemu će siječanj prve godine novog desetljeća biti poznat. U nadi kako će se dogoditi upravo danas, pripremite gradivo jučerašnjim zbivanjima OVDJE pa se vratite jer ste možda samo jedan refreš našeg bloga udaljeni od nove transferne bombe.

(foto: Reuters, Pixsell)

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

 

 


Tagovi

prijelazni roktransferitransferi uživonogometni transferiThomas LemarAlexandre Lacazette

Ostale Vijesti