Pixsell
Pixsell

Tramezzani: "Publika je kompenzirala igrača manje u polju"; Mladina: "Ercegu smo praktički poklonili gol"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 08:01

Istra 1961 svladala je s igračem manje Rudeš i pobjegla fenjerašu na +21.

Rudeš je u jučerašnjoj utakmici na Aldo Drosini imao 'sve'. Zagrebački sastav poveo je već u šestoj minuti, to im je bio prvi ligaški gol od 1. listopada prošle godine, odnosno nakon 146 dana i 13 punih utakmica u kojima nisu poentirali. Istra 1961 je brzo izjednačila preko Marija Čuića, no Rudeš je u prvom dijelu igrao dosta dobro, a u sudačkoj nadoknadi dobio je još jedan veliki poguranac - Čuić je zbog simuliranja dobio drugi, isključujući žuti karton.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš je, dakle, cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem više, međutim zagrebački fenjeraš ponovno je ostao bez bodova. Tramezzanijev joker s klupe Ante Erceg pobjegao je gostujućoj obrani i efektno zabio za konačnih 2-1 za Istru 1961 koja sada ima 21 bod prednosti ispred Rudeša.

"Prvo moram čestitati mojim igračima jer su unatoč igri s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme pokazali pravi momčadski duh. Dali su sve od sebe. Kada igraš oako srčano, jedan za drugog, možeš nadvladati puno teškoća. Drugo, moram se zahvaliti publici. Kada su osjetili da nam je teško, maksimalno su podržavali igrače, kao da su igrali s nama i na taj način kompenzirali igrača manje u polju. Ovo je jako važna pobjeda. Znali smo da će biti teško. Zato je ovako slađe. Idemo dalje", rekao je nakon utakmice Paolo Tramezzani.

Gostujući trener Davor Mladina očekivano je bio utučen nakon novog poraza zagrebačkog sastava...

"Dosta smo dobro ušli u utakmicu, imali smo brojčanu prednosti. Imali smo preduvjete da ostvarimo nešto više. Posjed i kontrola lopte bili su solidni, ali falilo nam je više konkretnosti. U napadu je teško učiniti više bez punog doprinosa krilnih igrača, bez šuteva po golu i stvaranja prilika. Drugi pogodak smo praktički poklonili Istri, iako treba odati priznanje sjajnom Ercegu. Upozoravali smo stopere na poluvremenu da moraju posebno motriti Istrinu špicu. U toj akciji imali smo četiri igrača u 'osiguranju', ali smo ipak primili gol. Trudit ćemo se i dalje. Raditi i boriti", rekao je poslije dvoboja Mladina.

Istra 1961 okreće se derbiju na Poljudu idući mjesec, a pred Rudešom je domaća Kup utakmica protiv Rijeke.



Tagovi

Paolo TramezzaniDavor MladinaNK RudešRudešIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti