NK Istra 1961
NK Istra 1961

Tramezzani: “Napredovali smo od zadnjeg sraza s njima, ali moramo biti strpljivi i inteligentni”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 16:09

Trener i branič Istre 1961 pred novinarima uoči domaćeg sraza s Koprivničanima

Bitka za izbjegavanje devetog mjesta kolokvijalni je nazov utakmice 32. kola hrvatskog nogometnog prvenstva u kojoj se u petak u 18 sati (MAX Sport 1) na stadionu Aldo Drosina u Puli sastaju Istra 1961 i Slaven Belupo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dan uoči susreta pred novinare su sjeli glavni trener Zeleno-žutih Paolo Tramezzani i igrač Iurie Iovu.

“Nastavili smo s dobrim radom i treninzima kroz cijeli tjedan. Znamo da nas u petak očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica, no ujedno je pred nama još jedna prilika da se poboljšamo i da rastemo, da igramo naš nogomet”, kazao je za uvod talijanski strateg Puljana pa dodao:

“Od prošlog susreta sa Slaven Belupom mislim da smo napredovali. Svaku utakmicu gledamo kao novu bitku za koju se trebamo pripremiti, žrtvovati i dati svoj maksimum, imati dobar pristup i usmjeriti utakmicu u onom smjeru koji želimo. Mislim da naša momčad ima volju, duh, to sam vidio na svim utakmicama do sada otkad sam ovdje. U petak je pred nama bitna, ali i komplicirana utakmica, moramo pokazati strpljenje, biti inteligentni. Trenutno smo fizički vrlo spremni zato očekujem intenzivnu utakmicu. U dobrom smo momentu i fizički i psihički, no je pred nama veliki test”, poručio je Tramezzani.

Potom je riječ dobio 21-godišnji moldavski srednji branič.

“Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu, iz svoje perspektive znam da ću sigurno dati 100% sebe kako bih pomogao momčadi da osvojimo sva tri boda i odigramo dobru utakmicu. Naporno smo trenirali svakog dana ovaj tjedan, i spremni smo na fizički intenzivnu utakmicu”, kazao je Iovu, koji dosad ima 16 nastupa za mladu moldavssku (U21) reprezentaciju. Na pitanje o suparniku je dodao:

“Slaven Belupo ima puno dobrih igrača u svojoj momčadi, ali prema mom viđenju mislim da ne treba gledati pojedince i protivnika s kojim igraš, već loptu i kako ju što bolje obraniti. Očekujem intenzivnu utakmicu s obje strane, s puno duela koje trebamo dobiti”, poručio je sve bolji branič Zeleno-žutih.



Tagovi

Paolo TramezzaniIurie IovuIstra 1961Slaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti