Tragičar dana! Trebao biti velika zvijezda Arsenala, a sada dobio otkaz u jednom od najgorih ruskih klubova

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 05.04.16. | 16:45

Emmanuel Frimpong je u potrazi za novim klubom.

Trebao je Frimpong biti velika zvijezda engleskog nogometa. Stasao u Arsenalu, ovaj rođeni Ganac je bio ponajbolji igrač u omladinskoj školi 'Topnika', a redovno je igrao i u mladim selekcijama Engleske. No, na prijelazu u seniorski nogomet dogodila mu se teška ozljeda zbog koje nikada nije potvrdio talent kojeg je nagovještavao.

S 18 godina je Frimpong doživio tešku ozljedu križnih ligamenata u koljenu, a nakon oporavka mu je Arsene Wenger dao priliku u nekoliko utakmica, ali ga je brzo poslao na posudbe u Wolverhampton, Charlton i Fulham. Uslijedio je transfer u Barnsley, a u rujnu 2014. je potpisao ugovor s ruskim prvoligašem Ufom.

Već u svojoj prvoj utakmici u Rusiji Frimpong je dobio crveni karton, a žalio se da je bio isprovociran rasističkim vrijeđanjem. No, to mu nije pomoglo, a u nepune dvije sezone on svojem klubu nije pomogao da postane stabilni prvoligaš. Dapače, Ufa se trenutno nalazi u zoni ispadanja, a kako od Frimponga, koji je ove sezone dosta ozlijeđen, nemaju previše koristi, odlučili su raskinuti ugovor s njim.

Ovaj 24-godišnji veznjak se odmah vratio u Englesku i izjavio da bi volio pronaći novi klub upravo na Otoku te da ima još ambicija u koje uključuje i reprezentaciju Gane za koju se odlučio prije velike ozljede prije 6 godina. Tada je odbio poziv engleske U19 reprezentacije, a 2013. odigrao i jedinu utakmicu za seniore Gane.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Emmanuel Frimpong

Ostale Vijesti