Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Torcida iznenadila viceprvaka, Pula i Novo Vrijeme slavili na teškim gostovanjima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 12:03

Danas se igraju preostale dvije utakmice trećeg kola HMNL-a

Sinoć su odigrane tri utakmice trećeg kola HMNL-a u kojima su dva favorita upisala važne gostujuće pobjede, a jedan je pokleknuo. Riječ je o viceprvaku Olmissumu koji je u Splitu poražen s 0-1 od Torcide. Splićani su još u prošlom kolu, kada su od prvaka Futsal Dinama u Zagrebu izgubili sa samo 0-1, pokazali da će biti jedna iznimno čvrsta i obrambeno jaka momčad, a sada su taj status potvrdili domaćom pobjedom nad Olmissumom koji je nakon tri kola osta na tri osvojena boda. Jedini pogodak na utakmici zabio je najbolji strijelac Torcide Milan Družijanić već u 3. minuti susreta. Ovo je ujedno bio i debi Petra Matende na klupi Torcide koju je u prva dva kola vodio Mladen Rožić, ali je naprasno pred utakmicu napustio klupu Crveno-plavih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Futsal Pula slavila je u Osijeku s 5-3 i stigla do druge prvenstvene pobjede, dok su Bijelo-plavi ostali na nula osvojenih bodova. Na odmor se otišlo s rezultatom 1-1, nakon što je Echavarria zabio za Pulu u 4., a Nebojša Popović poravnao za domaće. Puljani su na korak do pobjede stiglu u razmaku od 26 do 31. minute kada su David Mataja, Manolo Bilić i Daniel Moravac zabili za prednost od 4-1. Osijek se vraća golovima Domagoja Damjanovića i Eduarda De Lime, no sve je bilo riješeno u 38. kada je Daniel Moravac zabio svoj drugi, a ukupno peti pogodak za pulsku momčad.

Vrlo uzbudljiva utakmica odigrana je u zagrebačkom Domu sportova uz izravni televizijski prijenos. Uspinjača Gimka rano je povela protiv Novog Vremena golom Filipa Kosora. Makarani su bili opasnija momčad kroz čitav susret, ali nerijetko su i domaći prijetili. Ipak, u 13. minuti Marin Musinov iskosa poentira za 1-1, rezultat s kojim se otišlo na odmor. U nastavku utakmice Makarani su bili ti koji su više napadali, iako je i Uspinjača Gimka imala svoje dobre prilike, posebno nakon udaraca Franje Matkovića iz slobodnjaka, kada je uzdrmao gredu. Pogodak vrijedan pobjede Novo Vrijeme je zabilo u 35. minuti, Marin Sesar izveo je korner, Toni Jelavić puca volejem i pogađa bivšeg igrača Uspinjače Gimke Svena Antona Horvatha koji iz blizine matira odličnog Marka Vukovića.

Tom pobjedom Novo Vrijeme skočilo je na vrh ljestvice s maksimalnih devet osvojenih bodova, s time da se danas u 19.30 u dubrovačkom Gospinom polju susreću dvije također stopostotne momčadi, Square i Futsal Dinamo. To će ujedno biti susret dvije momčadi koje su kombinirano dale sedam hrvatskih reprezentativaca iza kojih je (nažalost) neuspješni dvomeč s Francuskom. Sat i pol prije derbija kola, odnosno u 18 sati, u Vrgorcu se susreću istopimeni domaćin i šibenska Crnica.



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNL

Ostale Vijesti