REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Topnik ili Svraka? Newcastle je blizu potpisa s prvim kapitalcem

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 19:57

Dolazi iz Arsenala, ima 30 godina i neupitni je talent, samo je pitanje može li ponoviti magiju iz Lyona...

Taman su se malo slegle glasine o Newcastletu i njihovim planovima na zimskom prijelaznom roku koji dolazi s prvim danom mjeseca siječnja. Novi vlasnici iz Saudijske Arabije imao neograničeno novaca na raspolaganju za pojačanja, a ona će biti itekako potrebna jer su Svrake u opasnosti od ispadanja iz lige ako se momčad brže-bolje ne trgne i uđe u ozbiljniji “fajt” s momčadima poput Burnleyja, Norwicha ili Leedsa čiji beskompromisli nogomet ove sezone opasno visi ispred zone ispadanja.

Teško je za očekivati da će Newcastle dovući neka snažna imena već na zimu, jer klub njima trenutno ne može ponuditi ništa više osim novca. No, zato su tu igrači čiji ugovori su pred istekom i kao takvi su idealni kandidati za prelazak u Newcastle. Nakon priče o Ter Stegenu iz Barce i Suleu iz Bayerna, pojavilo se jedno novo ime i čini se da bi ovaj francuski golgeter kojem ugovor ističe idućeg ljeta zbilja mogao napustiti svoj Arsenal.

Naravno riječ je o Alexandreu Lacazetteu, bivšem igraču Lyona i sadašnjem topniku Asenala koji u četiri sezone koliko provodi u Londonu ostao malo nedorečen. Otkako je stigao na Emirate, odigrao je 180 utakmica, zabio 68 pogodaka i k tome dodao još 29 asistencija. To je relativno skromno u usporedbi s učinkom u Lyonu. Doduše, tamo se zadržao dulje ali je omjer itekako usporediv. S 275 utakmica iza sebe, Alexandre je upisao 130 pogodaka uz 43 asistencije.

Newcastle se nada da će na St. James’ Parku ponoviti barem mali komadić svojih sposobnosti.

Inače, pošto je informacija o odbijanju produljenja ugovora između njega i Arsenala javna, mnogi klubovi su stali u red kako bi probali doći u šansu. No, teško da će ekipe poput Marseillea, Atletico Madrida ili Milana parirati financijskoj ponudi koju spremaju Svrake. Isto tako, Newcastle je valjda jedini od zainteresiranih koji je spreman već na zimu platiti odštetu kako bi preduhitrili konkurenciju koja sigurno više razmišlja o budgetu od Saudijaca koji trebaju rješenje u najkraćem mogućem roku.

Zanimljivo, ovog vikenda nas čeka upravo sraz Arsenala i Newcastlea. Ako mu Arteta da šansu, Alexandre će imati lijepu šansu predstaviti se svojim potencijalnim poslodavcima.



Tagovi

Alexandre LacazetteArsenalNewcastle

Ostale Vijesti