RICHARD HEATHCOTE/Action Images
RICHARD HEATHCOTE/Action Images

Topnici unatoč lošoj sezoni nude Arteti novi ugovor, ali rade čistku u svlačionici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 09:37

Pojačanja će uvelike ovisiti o konačnom plasmanu i eventualnom izlasku u Europu.

Londonski Arsenal već neko vrijeme nije na razini renomea kluba, a ove sezone su napravili još korak unazad te je pitanje hoće li u zadnja tri kola izbori izlazak u Europu.

No, loši rezultati nisu doveli u pitanje znanje Mikela Artete kojem Uprava kluba planira ponuditi nastavak suradnje. Klub Španjolca nije etiketirao kao krivca za neuspjeh što su ostali bez Lige prvaka, no za sljedeću sezonu planiraju promijeniti roster.

Topnici su donijeli odluku kako neće produžiti suradnju brazilskom braniču Davidu Luizu, koji tako nakon dvije sezone odlazi s Emiratesa, no neće biti jedini.

Prema pisanju otočkih medija na transfer listi bi se trebali naći Hector Bellerin, koji ima još dvije godine ugovor, no za njegove usluge su zainteresirani PSG, Juve i Inter te bi klub na igraču koji po Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura mogao dobro zaraditi.

Uz Španjolca na listi za otpis bi se trebali naći golman Bernd Leno, veznjak Mohamed Elneny te napadač Alexandre Lacazette.

Prodaja četvorice spomenutih igrača bi dobro napunilo blagajnu kluba, no dolasci će itekako ovisiti o plasmanu u Europu jer mnoga jaka imena ne žele doći u klub koji ne igra Ligu prvaka, a pogotovo onaj koji ne igra niti jedno europsko natjecanje.

Podsjetimo, Arsenal je trenutno u prvenstvu na devetom mjestu s tri boda manje od šestog West Hama i posljednjeg mjesta koje vodi u Europsku ligu te bod manje od sedmog Tottenahama i mjesta koje vodi u novu Konferencijsku ligu.



Tagovi

ArsenalMikel ArtetaAlexandre LacazetteDavid LuizBernd LenoMohamed ElnenyHector Bellerin

Ostale Vijesti