Melbourne Victory Official
Melbourne Victory Official

Toni Popović u vodeću momčad A-Lige doveo nekadašnjeg veznjaka Dinama i Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 09:45

Ivan Kelava dobio je društvo.

Luka Pršo karijeru nastavlja u vodećoj momčadi A Lige, Melbourne Victoryju. Talentirani veznjak je potpisao 1.5-godišnji ugovor s novim klubom, a prije dolaska u Melbourne igrao je za Wellington Phoenix, Newcastle United Jets, Osijek, Olimpiju i Dinamo.

Luka je nećak legendarnog Vatrenog Dade Prše, a u novom klubu igrat će s Ivanom Kelavom koji je u klubu od ljeta 2021. godine. Kalava je trenutno prvi vratar kluba, dok ih s klupe vodi Australac hrvatskog podrijetla Toni Popović.

Pršo igra na poziciji središnjeg veznjaka, a Popović nije krio oduševljenje njegovim dolaskom.

„Uzbuđeni smo što nam se priključio Luka. Znamo da nam može pomoći, pogotovo sad kad je pred nama uzbudljiv period. On im iskustvo igranja u Europi, a prošle sezone je pokazao da može dobro igrati u A-Ligi“, riječi su Tonija Popovića.

Inače, Popoviću je asistent jedno vrijeme bio Željko Kalac, danas trener Uranije iz Baške Vode. Njegova dva sina, Kristian i Gabriel, su također u Hrvatskoj, obojica su igrači Rudeša, s tim da je stariji Kristian ove sezone na posudbi u Kurilovcu.

Popović je u igračkoj karijeri najveći trag ostavio u Crystal Palaceu, dok je za reprezentaciju Australije skupio 59 nastupa i osam pogodaka.

Pršo će konkurirati za momčad već ovog vikenda kad Melbourne gostuje kod Central Coasta.



Tagovi

Melbourne CityIvan KelavaLuka Pršoaustralska nogometna liga

Ostale Vijesti