Tonći Kukoč za Germanijak: Bez navijača nema nogometa, igrati na praznom stadionu je najgori osjećaj na svijetu

Vrijeme Čitanja: 6min | pon. 15.12.14. | 12:27

Malo je koji hrvatski nogometaš dobio toliko pažnje u kratkom vremenu kao Tonći Kukoč. Ovaj lijevi bočni igrač sjajno se snašao u sofijskom CSKA gdje je ubrzo postao jedan od najboljih igrača momčadi, a svojim izjavama je pridobio veliki broj navijača, ali i izazvao neke kontroverze.

Kukoč je u subotu završio s natjecateljskim nogometom za ovu godinu. Njegov CSKA je pobjedom protiv Chernog mora osvojio jesenski naslov prvaka Bugarske s 6 bodova više od Ludogoretsa koji, doduše, ima utakmicu manje. Veliki je to uspjeh za klub iz Sofije koji je 31. put bio prvak Bugarske, ali zadnji naslov je osvojen 2008.

„Samim tim što Ludogorets igra Ligu Prvaka i igra je dobro, dokaz je da je bugarska liga dobra i jaka, a mi smo prvi ispred toga jakog tima“, rezimirao je Kukoč u razgovoru za Germanijak ovaj uspjeh i dodao: „Ludogorets ima mnogo novaca, ali još jednom se pokazalo da novci ništa ne igraju.

Hrvatski ljubitelji nogometa nisu previše upoznati sa snagom bugarskog prvenstva pa smo Kukoča upitali da ga usporedi s HNL, odnosno kaže nam gdje bi CSKA bio plasiran da igra hrvatsko prvenstvo.

„Ja sam Hajdukovac tako da ne mogu reći da bi bili prvi, ali mogu sa sigurnošću reći da bi se riješili Dinama kao loše navike. Iza ovoga stojim.“

Kukočeve dobre igre pobudile su interes klubova iz jačih liga. U medijima se spominje interes nekih talijanskih prvoligaša, prije svih Genove i Sampdorije, kao i belgijskog Standarda te Dinama iz Kijeva. CSKA bi mogao na ime odštete zaraditi dva milijuna eura, a Kukoč bi već na zimu mogao promijeniti sredinu.

„Jako sam zadovoljan svojim igrama, ali nisam ni sumnjao u to. Najbolji sam bek u Bugarskoj po ocjenama, a bit ću još bolji. Što se transfera tiče, interesa ima. Ima mnogo upita za mene u klubu, ali moj menadžer Predrag Rački vodu brigu o svemu. Vjerujem mu i bit će kako Bog da. Ako ne u siječnju, na ljeto idem. Samo da bude zdravlja, to je najvažnije. Što se destinacije tiče, za mene je engleska liga. Obožavam tu ligu i jednom ću sigurno igrati tamo.“

Povezanost s menadžerom Račkim nije prestala iako je on izjavio da će prekinuti suradnju nakon što je Kukoč uoči utakmice Hrvatske i Italije izjavio da Talijani ne vole Balkance.

„Predrag Rački je moj menadžer do kraja života . On me nikada neće napustiti i to nikada nije došlo u pitanje. Vodio je on je vodio i luđe igrače od mene tako da tu nemamo problema. On je sigurno najjači menadžer na Balkanu, a dokaz tome je da me odveo u Italiju kada nisam igrao u Hajduku.

Izjava o Talijanima i Balkancima samo je dio onoga što je Kukoč izjavljivao proteklih mjeseci, ponajviše na društvenim mrežama. Tako je javno poručio izborniku Niki Kovaču da je on najbolji hrvatski lijevi bek i ponudio se za reprezentaciju. No, do toga nije došlo. Barem još nije.

„Nema više smisla da govorim o reprezentaciji. Ona će sigurno doći, ja ću sigurno tamo igrati jer kvaliteta kad-tad izađe na površinu. Inače, nije mi nitko došao gledati, bar ja tako mislim. Zašto? Pa karta do Sofije je 1.000 eura, kriza je“, uvijek je spreman na sočne izjave Kukoč koji dodaje: „Naravno da ostajem pri tome da sam najbolji! A zašto nisam dobio priliku? Zna se tko odlučuje u HNS-u, ja se tom čovjeku ne pokoravam, ali idu bolja vremena. Ja sam svoj glas dao Torcidi i onim ljudima što su bili na Rivi, a nije ih bilo malo. Stojim iza njih - nisam čovjek koji svoje mišljenje mijenja kao drugi. Od svoga stava ne odstupam niti milimetar!

Ono što ja kažem, 90 posto naroda misli. a onih 10 što me vrijeđaju i pišu gluposti po portalima moraju se negdje ispuhati. Doma ispred žene ne mogu, pa moraju negdje.“

Kukoč se ne boji da bi, ako bi ga Kovač pozvao, u svlačionici bilo nekih nesuglasica s igračima koje je na neke načine prozivao u svojim izjavama.

„Kada budem u reprezentaciji neću imati problema s drugim igračima, a tih igrača koje sam prozvao više neće biti jer ću ja biti tamo.

U nekim medijima se pojavilo da su odnosi s nekim suigračima iz CSKA loši upravo zbog nekih izjava.

„Moj odnos s igračima CSKA je izvanredan! Fantastičan! Imam tu svoga Hrvata Marina Oršulića koji je jako dobar igrač i još bolji čovjek. On mi je puno olakšao u CSKA i hvala mu na tome“

Tonći Kukoč se na svojem Facebooku često osvrće i na stanje u HNL-u pa je očigledno dobro upoznat sa svime što se događa u hrvatskom nogometu. Pitali smo ga za za komentar slučaj oko Hajduka i neigranja derbija s Dinamom te prosvjeda na Rivi?

„Neodigrani derbi je najbolje što se moglo napraviti. Tko su te ovce da brane navijačima Hajduka da uđu na stadionu, kakve su to crne liste? Zna se tko treba biti na crnim listama, a samo se u Hrvatskoj navijače tjera sa stadiona. Jednom sam igrao bez navijača, to je najgori osjećaj na svijetu. Bez navijača nema nogometa. Uz Torcidu sam 100 posto! Vjerujem da će stvari ići na bolje. Što se Rive tiče, poželio sam doći, ali nisam mogao. Bio sam ozlijeđen i na terapijama. Svoju podršku sam pružio. Znam momke u Torcidi, imam prijatelja mnogo tamo i bila bih sramota da nisam dao podršku. Ne promijeni li se odnos, neće biti nogometa, počet će i drugi da rade ovo što je napravio Hajduk na derbiju.“

Kukoč se kratko osvrnuo i na činjenicu da Davor Šuker nije bio u Hrvatskoj za vrijeme ove krize.

Šuker za vrijeme krize? Pa on ne odlučuje o ničemu.“

Kada smo se već dotaknuli Hajduka, pitali smo Kukoča i za mišljenje o aktualnoj momčadi.

„Tudor radi dobar posao s tim momcima, to je jako dobra momčad. Milović, Maloča, Sušić, Milić, Caktaš, Milevski, Vršajević, Kouassi, Vlašić - to su sve dobri igrači, a tko kaže da su loši nema pojma o nogometu“, rekao je Kukoč koji na neki način žali što nije dio ove momčadi.

„Bio sam navijač Hajduka, živim 100 metara od Poljuda i ostvario mi se san da igram za prvu momčad. Žao mi je što nisam ostao i čekao Tudora jer bih onda sigurno osvojio Kup, a ovako sam išao sam ća jer Mišo Krstičević i ja nismo funkcionirali. Protiv njega kao čovjeka nemam ništa, kada ga vidim javim mu se, ali sam mu rekao: 'imao si Ferrari, a vozio si ga kao Fiata'. Ali, vratit ću se, suđeno mi je da uzmem titulu sa Hajdukom!

Na hipotetsko pitanje što bi napravio da ima dovoljno novaca da uloži u Hajduk, odnosno koje bi igrače splitskom klubu doveo, igrač CSKA je ovako odgovorio:

Ostavio bih ovu ekipu, doveo Livaju, Rebića i naslov je naš.“

Dok mašta o povratku u Hajduk, pitali smo Kukoča i o drugim hrvatskim momčadima, prije svega Rijeci koja je igrala dobro u Europskoj ligi.

„Kek je odličan trener i radi jako dobar posao, ali njemu nije teško. Rijeka ima novaca tako da on što sanja, može i dobiti.“

Dinamo?

„Ne zanimaju me Dinamovi problemi. Oni dobiju jednu utakmicu u Europi pa novinari pišu da igrači vrijede po 10 milijuna svaki. Onda narednih 5 utakmica umjesto na utakmicu, odu u kino. Ako se tako nabija igračima cijena, onda ja vrijedim vise od Messija.“

Kratak  je bio odgovor na pitanje koliko bi Zdravko Mamić morao platiti da Tonći Kukoč odjene modri dres.

„Nema cijene.“

Za kraj nam je Kukoč objasnio i odakle mu nadimak 'bezobrazni' te koja je tajna uspjeha s navijačima koji su ga voljeli u Bresciji, a vole ga i u CSKA.

„Što se nadimka tiče, krenulo je od mene. Svi pišu nešto na kopačkama, ja sam smislio to i tako je krenulo. Mi Dalmatinci imamo to u krvi. Tajna odnosa s navijačima? Biti iskren i ne lizati guzicu nikome. Ja uvijek kažem i napišem istinu, kažem ono što drugi ne kažu javno pa valjda to vole. Poštovanje se ne dobiva, poštovanje se uzima!“

(Foto: Facebook/Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

planet HrvatskaTonći Kukoč

Ostale Vijesti