Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tonći Kukoč kratko je bio bez kluba: 'Zločesti dečko hrvatskog nogometa' stigao u kultnog hrvatskog četvrtoligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 17:28

Ambicije kluba u kojem su igrala slavna hrvatska nogometna imena ove sezone su prilično velike...

Sisačka Segesta jedan je od najkultnijih hrvatskih nogometih klubova, osnovan daleke 1906., zbog čega i nosi nadimak Stara dama. Segesta se danas natječe u 3.NL Centar, odnosno četvrtom rangu hrvatskog nogometa, no u 90-tima je bila standardni član HNL-a, a postala je poznata po tome jer su dio svoje igračke karijere u crveno-bijelom dresu proveli slavni hrvatski igrači poput Stješana Lamze, Marka Mlinarića, Zlatka Škorića, Silvija Marića, Alena Peternaca, Vladimira Petrovića, Ivana Cvjetkovića, Tomislava Piplice, Mladena Bartolovića i drugih...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Segesta je danas u svoje redove dovela još jedno slavno nogometno ime, (ne)popularnog 'zločestog dečka hrvatskog nogometa' Toćnija Kukoča Petraella koji je prije nekoliko dana napustio trećeligaša Opatiju.

"Bespotrebno je trošiti riječi o Kukoču, igrač koji donosi prednost i višak. Zadovoljan sam što će navijači Segeste imati priliku gledati njegove majstorije u dresu Segeste", rekao je Ervin Mehinović, predsjednik sisačkog četvrtoligaša za Sportnews.

Segesta je jesenski dio sezone završila na prvom mjestu 3.NL Centar s četiri boda prednosti pred Maksimirom. Ciljevi Stare dame u tekućoj sezoni su jasni - osvajanje lige i plasman u treći rang hrvatskog nogometa, jedinstvenu Drugu NL.

"Tonći Kukoč ne može sam ništa", rekao je u trećem licu 'kontroverzni' Kukoč i nastavio: "Momčad je ta koja stvara rezultat, a ne pojedinac. Bitno mi je da klub ima ambiciju, da se dobro trenira. Dat ću svoj maksimum u ostvarenju ciljeva koji su mi predstavljeni".

Kukoč je Splićanin i dijete Hajduka. U period od 2010. do 2013. za prvu momčad Bilih prikupio je 24 nastupa, a potom je uslijed loše financijske situacije za klub prešao u talijansku Bresciu. Bio je dio momčadi koja je osvojila Kup 2013. godine, a može se pohvaliti i osvajanjem titule bosanskohercegovačkog prvaka s Zrinjskim, te mađarskog kupa s Honvedom.

Kukoč je u javnosti stekao reputaciju ‘zločestog dečka’, ponajviše zbog nefiltrirano iskrenih izjava i neimanja dlake na jeziku. Na turniru Četiri kafića pojavio se s majicom na kojoj je HNS-u poručivao da su mafija, otvoreno je govorio kako je bolji igrač od svih lijevih bekova u reprezentaciji (ali za A nacionalnu vrstu nikada nije nastupio), te kako mu je u karijeri najveći cilj zaraditi dovoljno novca pa da do kraja života više ne treba raditi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

SegestaTonći Kukoč

Ostale Vijesti