Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Tomislav Kiš ima novi klub, karijeru nastavlja u Mađarskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.02.22. | 14:25

Bio je Hajdukova nada za prvog topnika, sad ima novi klub nakon dva naslova prvaka

Dva naslova prvaka zaredom s litavskim Žalgirisom trofeji su koje je u zadnje dvije godine podigao nekadašnji napadač Hajduka Tomislav Kiš. Ovaj Hajdukov 'purger' posljednje dvije godine nosio je dres litavskih prvaka kad se odlučio na povratak u Europu nakon korejske avanture, a baš na tu avanturu otisnuo se iz Žalgirisa gdje je u prvom mandatu bio najbolji strijelac lige.

Ove zime došlo je vrijeme da se promijeni sredina pa je već ranije donio odluku o odlasku sa sjevera Europe, a nastavit će u hrvatskom susjedstvu. Novi klub Tomislava Kiša je mađarski Mezőkövesd Zsóry FC, a tamo će ga dočekati još neka HNL imena poput Andreja Lukića, Marina Jurine i Dina Beširovića.

S mađarskim klubom potpisao je na godinu i pol dana, a trenutno se nalaze na šestom mjestu ljestvice mađarskog prvenstva. 

Za Hajduk je upisao 42 nastupa u četiri seniorske sezone i zabio devet golova. Više se očekivalo od njega s obzirom na potencijal koji pokazivao u mlađim kategorijama gdje je redovito tresao mreže u svim selekcijama.

Osim bijelog dresa nosio je još i dres Zavrča iz Slovenije, Kotrijka, Gorice, Dugopolja, Cercle Bruggea i Soligroska iz Bjelorusije.


Tagovi

Tomislav KišMezokovesd

Ostale Vijesti