Bruno Fantulin/PIXSELL
Bruno Fantulin/PIXSELL

Tomić želi ostati stopostotan protiv Gorice, Renduliću nedostaju čak petorica prvotimaca (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 11.12.21. | 08:05

Jedna od najboljih utakmica ove sezone bio je prvi ogled ova dva sastava u 10. kolu, a vjerujemo da bi se nešto slično moglo ponoviti i danas.

Treću utakmicu 19. kola 1. HNL danas na Rujevici igraju Rijeka i Gorica. Obje momčadi u ovaj ogled ulaze u dobrom raspoloženju, a zanimljivo je kako je i jednima i drugima posljednja utakmica bila protiv Osijeka i da su i jedni i drugi jednako u njoj prošli – bez pobjednika.

Momčad Krunoslava Rendulića sedam se dana pripremala za današnji ogled, dok su Riječani u srijedu morali odigrati zaostalu utakmicu 14. kola 1. HNL koja je završila bez pogodaka. Iako su i Rijeka i Osijek mogli do sva tri boda, dojam je da je po bod svakome najrealniji ishod tog tvrdog ogleda u kojem je bilo važno i jednima i drugima da ne izgube. Bralić i Fiolić su na kraju prijetili za goste, Čerin je prije toga bio zamalo neprecizan za domaćina, a utakmicu je obilježilo podosta tvrdog nogometa i ne uživanja u istom. Doduše, nakon spektakularnog derbija na Maksimiru između Dinama i Hajduka mnogi su se nadali da ćemo i u ogledu dvije vodeće momčadi prvenstva moći uživati u istoj kvaliteti nogometa, ali je ona na kraju ipak izostala. Bilo kako bilo, poredak na prvenstvenoj tablici se nije promijenio pa tako Rijeka u utakmicu protiv Gorice ulazi kao vodeća momčad prvenstva, dok je Gorica trenutno na petom mjestu 'best of the rest'.

(1.85) Rijeka (3.60) Gorica (4.30)

Zanimljivo, bit će ovo 15. utakmica ova dva takmaca u 1. HNL. Gorica je jedan dobar vremenski period bila nazivana 'crnom mačkom' Riječana pa tako i ne čudi da su trenutno 'u plusu' u odnosu na Riječane. Trenutni omjer je takav da momčad z Turopolja ima sedam pobjeda, Rijeka dvije manje, a tek su dva ogleda završila bez pobjednika (s tim da su obje utakmice završile početnim rezultatom).

U dva navrata smo na utakmicama Rijeke i Gorice vidjeli 6+ pogodaka na utakmici te su u oba navrata Riječani na kraju slavili rezultatom 3:4. Posljednja pobjeda Gorice nad Rijekom datira od siječnja ove godine kad je Andrijašević prvo zabio autogol, da bi onda minutu prije kraja prvog poluvremena zabio i Kristijan Lovrić. Prva violina momčadi iz Turopolja ujedno je i najbolji strijelac na utakmicama ova dva sastava. Postigao je ukupno pet pogodaka, a u četiri od pet navrata kad bi on zabio – Gorica bi pobijedila.

Što se tiče današnjeg domaćina, u njihovim je redovima najmotiviraniji Robert Murić kad je na suprotnoj strani Gorica (tri pogotka), ali i Domagoj Pavičić (dva pogotka) kome ipak nije primarni zadatak postizanje golova.

Otkako je stigao na klupu Gorice, Rendulić je protiv Rijeke u dva ogleda upisao jednako toliko poraza. S druge strane, Goran Tomić je protiv Goričana stopostotan s četiri pobjede u isto toliko utakmica.

Uoči gostovanja na Rujevici, Rendulić je i sam istaknuo kvalitetu gostiju.

„Rijeka ima kvalitetu, opasni su u napadu, igraju dobro i vodi ih izuzetno dobar trener tako da za mene nije iznenađenje što su na prvoj poziciji. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru kao i prve dvije utakmice s njima, ali da će rezultat ipak biti malo drugačiji“, rekao je Krunoslav Rendulić koji je svojevremeno bio igrač Rijeke, da bi se onda osvrnuo na činjenicu da će danas biti bez petorice standardnih prvotimaca, a to su Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić, Matar Dieye, Cheick Keita (ozljeda) te Anthony Kalik (kartoni).

(1.85) Rijeka (3.60) Gorica (4.30)

„Nema sumnje da će momci koji su zdravi dati sve od sebe. Imaju kvalitetu, dobit će priliku, a na njima je da ju iskoriste. Nismo bili u teškoj situaciji kao sada, ali imali smo slične probleme u kojima je momčad odreagirala zaista dobro pa da ne dvojim da će tako biti i ovaj put“, zaključio je Krunoslav Rendulić.

Što se tiče domaćina, oni su na dobrom putu da jesenski dio sezone okončaju na prvom mjestu. Naravno, to ovisi samo o njima, ne smiju si dopustiti nikakav posrtaj, a nakon Gorice očekuje ih još utakmica s Istrom 1961 popularno nazivana Derbijem Učke i Kvarnera.

Spomenimo i kako će ovu utakmicu suditi Dario Bel iz Osijeka. Njemu će današnja utakmica biti 56. u ulozi glavnog suca u 1. HNL. Ove sezone sudio je sedam prvoligaških ogleda, u dva navrata dijelio je pravdu na utakmicama Rijeke, a ista stvar vrijedi i za Goricu. Riječani su jednom slavili protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj (0:2), dok su na istom stadionu četiri kola ranije remizirali protiv Dragovoljca (2:2). Što se tiče gostiju, oni su u 5. kolu poraženi od Dinama u gostima (1:0), dok su protiv Lokomotive na domaćem terenu u 16. kolu 1. HNL odigrali bez pobjednika (2:2).

Rijeka – Gorica, 19. kolo 1. HNL, stadion Rujevica, subota, 17:05 sati

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+

 

OČEKIVANI SASTAVI

Rijeka

 

Gorica




Tagovi

Goran TomićKrunoslav RendulićHNK RijekaRijekaHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti