Igro Čagalj/Pixsell
Igro Čagalj/Pixsell

Tomić za Germanijak: "Odlučio sam se za novi izazov, puno bi trenera htjelo biti na mojem mjestu, naravno da HNL nisam prekrižio"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 12:45

Goran Tomić figurirao je kao kandidat za klupe najjačih hrvatskih klubova, a od subote je novi trener Al Nasra iz Dubaija, okrenuo je novu stranicu svoje karijere

Svi čelnici klubova u HNL-u, pogotovo oni iz vrha, u subotu su prekrižili jedno ime na listi budućnih trenerskih kandidata. Goran Tomić jedno vrijeme neće biti slobodan, potpisao je ugovor s Al Nasrom, klubom iz Dubaija.

"Ugovor je do kraja sezone, a sve odigralo relativno brzo. Zvao me agent Nikica Gaćeša, razgovarali smo, brzo je odradio posao, evo, već se spremam na svoj prvi trening s novim klubom.", javio se Tomić iz Dubaija, spreman na izazov koji ga čeka.

"Al Nasr je ušao u lošu rezultatsku seriju, klub je u borbi za ostanak, čelnici su se odlučili zahvaliti NIjemcu Thorstenu Finku, zvali su me i prihvatio sam poziv. Sad imam jednu utakmicu do stanke, a onda me tek čeka velik posao, cilj je, naravno, što prije izići iz opasne zove, približiti se gornjem domu. A poslije ćemo vidjeti što nosi budućnost."

Od odlaska s Rijekine klupe, prije pet mjeseci, nije radio, ali stalno se spominjao kao kandidat. Posebno u HNL-u, gdje su o njemu razmišljali u Dinamu, s Osijekom je i pregovarao, čulo se njegovo ime i na Poljudu. Međutim, na kraju je otišao u Emirate.

"Znate kako je to, kad si bez posla, uvijek se priča, ima i ponuda, bilo ih je i sad. S puno strana. Ali, neke se stvari nisu dogodile, uvijek za to postoji razlog i sad su se otvorila neka druga vrata. Kad sam otišao iz Rijeke, rekao sam da tri mjeseca neću nikamo, odmarao sam se, punio baterije. Onda su krenule ponude, bilo ih je konkretnih i zanimljivih, no, na kraju sam se odlučio za ovaj izazov."

Tomić smatra da je odlazak u Emirate odličan trenerski potez, korak koji mu je bio potreban u karijeri.

"Znate, bio sam pet godina u Kini, potom pet godina u HNL-u, sad sam došao u jednu novu ligu, novi stil nogometa i života, ajmo reći, otvorio sam jedno novo tržište. Na koje nije nimalo lako doći trenerima iz Hrvatske. U Al Nasru su od naših bili Kruno Jurčić i još ranije Luka Bonačić, ali bili su tu i Prandelli, Zenga, Ramon Diaz... I sad su tu u Emiratima neka jaka trenerska imena poput Jardima, Rebrova, Pizzija... Možda ljudi misle da je ovo neke nogometna niža liga, međutim, nije lako doći u Emirate, dobiti povjerenje ovdašnjih klubova. Znam puno trenera koji bi voljeli biti na mojem mjestu. Zato sam vrlo zadovoljan što sam ovdje."

Da, mnogi treneri kažu da je velika stvar 'ući' u taj dio nogometnog svijeta, a onda ako se dokažeš, otvaraju se i veći klubovi i druge zemlje Bliskog Istoka. Ali i način rada je specifičan, mentalitet drugačiji od europskoga, nije se svakome lako prilagoditi.

"Tako je, specifično je, ali to je izazov. Nekad treba izići iz zone komfora, probati nešto drugo, nikad ne znaš kamo će se put odvesti i koja će biti sljedeća stanica. Imat ću tu pauzu za Mundijal u kojoj ću moći raditi s momčadi, bolje upoznati igrače i onda krenuti prema cilju koji je preda mnom. Naravno, bilo bi trenerski lakše raditi u Hrvatskoj, nakon 200 utakmica u HNL-u dobro poznajem ligu, igrače, odnose, bilo bi sigurno jednostavnije. Međutim, ovo je izazov, koji me privukao, žašto jne probati nešto novo."

Što, dakako, ne znači da je zauvijek prekrižio Hrvatsku i HNL. Nije nemoguće da ga opet vidimo na našim meridijanima.

"Pa, nisam otišao na kraj svijeta. Uostalom, dosta je naših trenera radilo u ovim krajevima pa su se poslije vraćali u Hrvatsku, još bolji, još kvalitetniji. Zlatko Dalić samo je jedan primjer. Nikakve opcije nisam prekrižio za budućnost, ali sad mi je Al Nasr glavni fokus. Kažem došao sam u ovaj dio svijeta, što nije lako, tko zna što se iz svega toga izroditi u nastavku karijeru." zaključio je Tomić.



Tagovi

Goran TomićAl NasrUjedinjeni Arapski Emirati

Ostale Vijesti