Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tomić: “Da su nam ušle sve prilike bila bi nam to najbolja utakmica sezone. Hajduk? Bit će to veliki derbi”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 12:27

Treneri nisu sretni kad zabiju tri gola pa izgube ili zabiju pet, a prime tri

Nogometaši Rijeke nakon pobjede protiv Osijeka nastavili su jednako i kod Šibenika. U svom gradu Tomić je i četvrti put u sezoni svladao Šibenčane. I to u utakmici s osam golova, pet je zabila Rijeka, od toga tri Josip Drmić.

“Ovaj smo film gledali već puno puta. Odigrali smo odličnu utakmicu, imali bezbroj prilika, i već smo u prvom poluvremenu trebali otići na nekoliko golova prednosti, ali prejednostavno smo primili golove i dali Šibeniku vjetar u leđa. To se ponavljalo, ali pokazali smo karakter i jako dobru igru. Da su nam sve te prilike ušle u prvom dijelu, mislim da bi se moglo pričati i o našoj najboljoj utakmici sezone. Hajduk? Pozivamo navijače, bit će velika utakmica i sve ćemo napraviti da pobijedimo”, rekao je Goran Tomić nakon trijumfa na Šubićevcu.

“Luda utakmica, dobro ste rekli, još ne mogu k sebi doći. Zabili smo tri gola Rijeci, stvorili još puno prilika, ali svejedno ostali kratkih rukava. Primamo puno lakih golova, kao djeca… U poluvremenu kažem igračima samo čvrsto prvih 15 minuta i opet primimo nakon dvije minute. Tako se teško može dobiti utakmica. U napadu sasvim druga priča, zadovoljan sam igrom napadača”, komentirao je trener domaćih Dean Računica.

U sljedećem kolu Šibenik gostuje u Puli, pa dočekuje Dinamo, dok Rijeka nakon Jadranskog derbija s Hajdukom na Rujevici ide u Koprivnicu. U posljednjem kolu, pak, Šibenik gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, a Rijeka je domaćin Hrvatskom dragovoljcu, svojoj ovoproljetnoj ‘filijali’ koja im je uzela ključne bodove u borbi za naslov prvaka.

1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja:

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1

Subota, 30. travnja:

Slaven Belupo - Gorica 2:1

Šibenik - Rijeka 3:5

Nedjelja, 1. svibnja:

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HNK RijekaGoran TomićNK ŠibenikDean RačunicaPrva HNL

Ostale Vijesti