REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS/Rafael Marchante

Tomasov se ne vraća u HNL, potpisao je novi jednogodišnji ugovor, a uskoro mu se priključuje i hrvatski vratar

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 08:46

U posljednjih pet i pol godina postao je ponajveća legenda u povijesti Astane, a iako ga se povezivalo s dolaskom u Hajduk, na kraju je ipak odlučio ostati kazaškoj prijestolnici.

Još minimalno godinu dana Marin Tomasov bit će prvotimac i najsjajnija zvijezda Astane, najtrofejnijeg nogometnog kluba iz Kazahstana čiji je član posljednjih pet i pol godina. S klubom u kojem ima 'bogovski' status Tomasov je potpisao novi jednogodišnji ugovor, do kraja kalendarske 2023. godine te je na taj način prekinuo medijska nagađanja oko mogućeg povratka u Split.

Tomasov je u svojoj bogatoj karijeri branio boje Zadra, Hajduka, München 1860, Rijeke, Al-Nassra te Astane u koju je prvo stigao na posudbu iz Rijeke u ljeto 2017. godine, da bi ga 12 mjeseci kasnije Astana i otkupila od Riječana. 35-godišnjak koji porijeklo vuče s otoka Pašmana, ali će ipak reći kako mu je 'dom' u Zadru, u Astani ima status ponajveće klupske legende. Po broju odigranih utakmica je trenutno na petom mjestu (190), ali je zato uvjerljivo najbolji strijelac (90) i asistent (75) u povijesti kluba.

No, kako doznaje Germanijak, Tomasov neće još dugo biti jedini hrvatski nogometaš u Astani. U subotu smo na našem transfer blogu najavili odlazak vratara Zrinskog Josipa Čondrića u Kazahstan, a sad se ispostavilo kako će njegov novi klub biti Astana. Budući da je s Plemićima, gdje već godinu i pol dana brani sjajno, ušao u posljednjih pola godine ugovora, u redove novog kluba stići će bez odštete.

Prije Zrinjskog, 29-godišnjak je branio za Rotor, Istru 1961, Rudeš i Zagreb, a za mjesto prvog vratara u novom klubu borit će se s Markom Miloševićem. Čondrić ima 83 nastupa u HNL-u, dok Plemiće napušta nakon 38 odigranih utakmica u kojima je primio tek 22 pogotka te u čak 20 utakmica mrežu sačuvao netaknutom. (I.A.S.)



Tagovi

Marin TomasovAstanaJosip Čondrić

Ostale Vijesti