NK Osijek
NK Osijek

Tomas uoči Koprivnice: "Imamo imperativ pobjede, zato ćemo tražiti karakterne igrače"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 14:40

Strateg Osijeka želi sva tri boda.

Nogometaši Osijeka u subotu 30. rujna od 19.15 sati gostuju kod Slaven Belupa u utakmici desetog kola HNL-a. Na otvaranju drugog od četiri prvenstvena kruga Bijelo-plavi će tražiti pobjedu kojom bi prekinuli niz od četiri uzastopne prvenstvene utakmice bez trijumfa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osječani su četiri utakmice bez pobjede, koliki je imperativ uzeti sva tri boda?

„Sigurno da je imperativ veći. Četiri utakmice smo bez pobjede, znam u kakvom je stanju momčad. Kada sam dolazio bili smo devet utakmica bez pobjede, ali znam kako ih pripremiti, pobijediti utakmicu i vratiti se na stare staze. Najvažnije je da budemo pravi. A što se tiče promjena tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute, nametnuti se, dominirati i kontrolirati utakmicu. Kada tako krenete onda do izražaja dođe i individualna kvaliteta koju sigurno imamo“, rekao je strateg Osijeka Stjepan Tomas.

Nakon reprezentativne stanke u rujnu rak rana Osijeka postali su ulasci u utakmicu.

„Dogodi se mala kriza kroz sezonu. Analizirao sam sve stvari koje su se događale, sve probleme, tako da očekujem dobar ulazak u utakmicu i momčad koja će od prve minute pokazati karakter“.

Tomas je svjestan da je onih 6-1 protiv Slaven Belupa na otvaranju Opus Arene samo lijepo sjećanje, utakmica u Koprivnici u subotu nova je priča.

„Na otvorenju Opus Arene u sjajnoj atmosferi smo pobijedili Slaven Belupo. Sada nas očekuje jedna sasvim druga utakmica, s novim trenerom koji nosi nove ideje i novu filozofiju. Oslabljeni su za odlazak Crnca, ali imaju dobru momčad, djeluju kao ekipa s kvalitetnim pojedincima poput Hoxhe i Mioča koji se ističu. Mi smo se dobro pripremili na sve to, znamo kako ih zaustaviti i idemo po tri boda“, rekao je Tomas.

Uz šefa stručnog stožera, gostovanje u Koprivnici najavio je i branič Jovan Manev.

„Došao sam u Osijek s razmišljanjem da pomognem momčadi. Svjestan sam naših kvaliteta, kao i što znamo da moramo popraviti ulazak u utakmice. Imamo potrebno za napraviti dobre rezultate i nadam se da ćemo se već iz Koprivnice vratiti s tri boda“, rekao je središnji branič, reprezentativac Sjeverne Makedonije.

Želja mu je učvrstiti svoju poziciju u momčadi i pomoći klubu u ostvarenju svojih ciljeva.

„Kada sam došao u Osijek s Adanom bio sam iznenađen uvjetima koje sam zatekao. Pratio sam Osijek, znao sam da je u Hrvatskoj nogomet na višoj razini i za mene je dolazak ovdje korak naprijed u karijeri. Dat ću svoj maksimum da pomognem suigračima u ostvarenju dobrih rezultata, da ćemo brzo izaći iz krize i da će sve biti još puno bolje nego sada“.

Na zadnjim utakmicama središte zadnje linije se standardiziralo s njim i Duarteom.

„To je trenerova odluka. Mislim da nije bitno tko će igrati, svi smo isti, svi smo jedna momčad, međusobno se poštujemo. Imamo odlične igrače i nevažno je tko igra“, zaključio je Manev.



Tagovi

HNLNK OsijekStjepan TomasJovan Manev

Ostale Vijesti