Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Tomas uoči derbija s Modrima: "To nije ugodno i nekorektno je od Dinama da se radi takav pritisak na igrača"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 17:54

Strateg Osijeka bio je pričljiv na konferenciji za medije uoči dolaska Dinama.

Nogometaši Osijeka u nedjelju od 21.05 sati na Opus Areni dočekuju Dinamo u 7. kolu HNL-a. Bijelo-plavi dočekuju Modre kao jedna od dvije neporažene momčadi prvenstva u utakmici u kojoj tri boda mogu donijeti zadržavanje u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Dinamo na Opus Arenu dolazi nakon poraza od Sparte u play-offu Europske lige, ali taj podatak neće zavarati trenera Stjepana Tomasa i njegove igrače.

"S jedne strane taj poraz je sigurno šok za Dinamo, fizički su se ispraznili, mentalno je to težak udarac iako će sigurno tražiti iskupljenje i okrenuti se prvenstvu. Ne razmišljamo o njima i kakvi će oni bit, već razmišljamo o sebi i kakvi ćemo biti mi. To je najvažnije od svega. Ako budemo pravi, ako uđemo u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu. Već smo pokazali da je tako protiv Adane i ja se nadam da će slična utakmica biti i protiv Dinama", rekao je Tomas na konferenciji za medije uoči dolaska hrvatskog prvaka na istok Hrvatske.

Tomas ne smatra da je Dinamo prodao ključne igrače.

"Po meni ostali su ključni igrači Dinama a to su Petković i Mišić, a ne bih podcijenio ni ostale igrače. Oni rade prevagu i ako njih uspijemo odsjeći imat ćemo velike izglede. Momčad pripremamo na način da znamo kako ćemo stajati visoko, a kako u srednjem ili niskom bloku, odnosno kada imamo loptu kako pripremati igru, raditi akcije i dolaziti u završnice. Ako to budemo odrađivali kako smo se dogovorili i taktički odradili kroz tjedan, a znajući da je momčad fokusirana na utakmicu i da svaki igrač zna što znači sraz s Dinamom možemo se nadati bodovima."

No, što se tiče transfer politike, Tomas je uputio kritiku Modrima, vezano za činjenicu da Dinamo želi Ramona Miereza.

"To nije ugodno i nekorektno je od Dinama da se radi takav pritisak na igrača. On je za Osijek vezan ugovorom na još dvije godine, a poznata je i cifra koju mi želimo za njega. Mi također ne možemo u ovom trenutku pustiti Miereza jer mi drugog napadača osim njega i nemamo nakon ozljede Fućka, prodaje Dakua i odlaska Špoljarića. Razgovarao sam s Ramonom i rekao mu da on mora ostati miran u čitavoj ovoj situaciji. Mi zbog tog deficita u napadu sada gledamo da dovedemo još jednog, možda i dvojicu napadača, a kamoli da prodamo Miereza", poručio je trener Osijeka. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaNK OsijekDinamo ZagrebGNK DinamoStjepan TomasHNL

Ostale Vijesti